Szegedi Arcok

„Amúgy megöltem két férfit“ – élete végéig börtönben maradhat a szegedi kettős gyilkos, aki egy harmadik embert is ki akart végezni (18+)

„Amúgy megöltem két férfit, megmutatom a helyszínt is“ – mondta az őt igazoltató rendőröknek az a férfi, aki január hatodikán csuron véres ruhában sétált Szeged belvárosában. Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat ma reggel, az ügyészségi sajtóközleményből az is kiderült, az elkövető egy harmadik férfit is meg akart ölni.

MEGÁLLÍTOTTÁK A RENDŐRÖK, LAZÁN KÖZÖLTE, HOGY PONT MEGÖLT KÉT EMBERT

A támadás idén január hatodikán történt. Két körzeti megbízott a belvárosban felfigyelt egy férfira, aki az éppen akkor életben lévő kijárási tilalom idején az utcán sétált. Az egyenruhásoknak azonnal feltűnt zavart viselkedése, valamint a ruháján is vérszennyeződések látszódtak. Elkezdték faggatni, mire lazán odabökte:

„Amúgy megöltem két férfit, megmutatom a helyszínt is“ – közölte, majd az újszegedi, Kertész utca mellett található kiserdőbe, egy hajléktalanviskóhoz vezette a rendőröket, ahol csakugyan kiderült, igazat mondott.

A GYILKOS ÉS AZ ÁLDOZATOK IS HAJLÉKTALANOK VOLTAK

A nyomozás során kiderült, hogy az ügy mindegyik érintettje az utcán élt. A két áldozat és harmadik ismerősük a Szegedi Csillagvizsgáló közelében, a fák közt alakítottak ki maguknak fából és fóliából lakhelyet. A feltételezett gyilkos alkalmi ismerősük volt, akinek megengedték, hogy napközben velük legyen, ám az éjszakát sosem tölthette ott. Ó. György ennek ellenére úgy gondolta, ameddig leendő áldozata távol van, nyugodtan ott tölthet pár éjszakát. Amikor a visszatérő hajléktalan észlelte a betolakodót, akkor elzavarta.

ÁLMUNKBAN ÖLTE MEG KÉT TÁRSÁT, A HARMADIK AZ ERDŐBEN ALUDT, EZÉRT MEGÚSZTA

Az elkövető a már említett januári napon, egy 50 cm hosszúságú, fanyelű bozótvágóval és egy késsel felfegyverkezve, bosszúra éhesen jelent meg a kalyibáknál. A két áldozat két külön helyiségben aludt, míg harmadik társuk később ért vissza. A tettes kihasználva, hogy alszanak, a bozótvágóval több alkalommal fejen ütötte, majd nyakon szúrta őket. Olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket veszítették. Harmadik társuk csak azért menekült meg, mert lefeküdt a fák közé aludni, Ó. György vele is végzett volna. Őt a rendőrök ébresztették fel, majd közölték vele, mi történt. 

KORÁBBAN IS AGRESSZÍV VOLT, ÉLETFOGYTIGLANT KAPHAT

Emellett még azt is a vádlott számlájára írják, hogy  tavaly decemberben az utcán több alkalommal megrúgott egy sértettet, illetve egy másik férfit is megvert a hónap végén.

A főügyészség a vádlottat különös kegyetlenséggel, több sértett és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével, valamint testi sértés és garázdaság bűntettével vádolja. A többszörösen büntettet előéletű, többszörös visszaeső férfivel szemben a főügyészség tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt bűnösségének megállapítására esetére.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb