Szegedi Arcok

A szegediek nem ismernek lehetetlent: hat nap alatt több mint kétmillió forint gyűlt össze a szegedi gyermekklinika Covid-osztályának

A jó ügy érdekében a szegediek nem ismernek lehetetlent: mindössze hat nap alatt ugyanis több mint kétmillió forint adományt gyűjtöttek össze a Két Lábon vagy Két Keréken a Városért Sportegyesület szervezésében a Szegedi Gyermekklinika Covid-osztályának. A páratlan összefogásról Jakab Gusztival, az egyesület alapítójával beszélgettünk.

PONTOSAN 2.361.471 FT ADOMÁNY GYŰLT ÖSSZE

Kevesebb, mint egy hét leforgása alatt pontosan 2.361.471 Ft pénzbeli adomány, plusz tévé, mikró, hűtőszekrény, infúziós állvány és csecsemő mérleg is érkezett az egyesülethez a jótékony, tenni akaró szegediek összefogásával, hogy megkönnyítsék a Szegedi Gyermekklinika Covid-osztályának emberfeletti erővel küzdő orvosainak és ápolóinak életét.

VOLT OLYAN HELYI VÁLLALKOZÁS, AMELY EGYMAGA EGYMILLIÓ FORINTTAL SEGÍTETTE A GYŰJTÉST

“Még mi is meglepődtünk, milyen gyorsan összegyűlt a pénz. Ezért óriási dicséret a szegedieknek! Minden adomány egyformán fontos a számunkra, nagyon örültünk annak is, aki 1000 Ft-tal járult hozzá a munkánkhoz, de volt olyan helyi vállalkozás is, amely egymillió Forinttal támogatta célkitűzéseinket” – árulta el Jakab Guszti, majd abba is beavatott minket, hogy a befolyt donációból orvosi eszközöket, vérnyomásmérőket, lázmérőket, oxigénszint mérőket, számítógépet, nyomtatót, asztalt és hozzá tartozó székeket vásároltak az osztály részére.

“NINCS FÉLREBESZÉLÉS, CSAK CSELEKSZÜNK”

Jakab Guszti szerint egyre többen ismerik a Két Lábon vagy Két Keréken Egyesületet, bíznak benne, hogy az adományok tényleg odakerülnek, ahol szükség van rájuk és ennek köszönhető az is, hogy ilyen gyorsan sikerült ilyen nagy összeget összeszedniük a Gyermekklinika részére. “Nagyon hálás vagyok azoknak a szegedi vállalkozásoknak, barátoknak, akik támogatják a munkánkat, sokan évek óta rendszeresen. Nekem óriási örömöt jelent, ha tudunk segíteni. Nincs félrebeszélés, csak cselekszünk, csináljuk, beszerezzük és visszük, amire szükség van” – mondta el az alapító, majd arra is felhívta a figyelmet, ha mással nem tudunk segíteni, akkor csupán annyit tegyünk meg, hogy hordjuk a maszkot, vegyük fel az oltást, hiszen ezzel is könnyíthetünk az egészségügyi dolgozók terhein.

AZ ADOMÁNYOK ÁTADÁSÁRA VÁRHATÓAN PÉNTEKEN KERÜL SOR

A nagy értékű adományok átadására a tervek szerint pénteken kerülhet sor, egy teherautóval fogják leszállítani azokat a Gyermekklinikához. Az örömteli pillanatot pedig már nemcsak a gyűjtésben résztvevő, jótékony szegediek várják, hanem a kórház dolgozói is nagy örömmel fogadják.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb