Kikapcs

Megvan még az Újszegeden vágtázó póni? Kapaszkodj: Gazdagréten vaddisznók randalíroztak az úttesten

Megvan még a Fülemüle utcában júniusban vágtázó paripa? Lucky Luke lova – akiért a nyár elején egy kisebb fajta hajtóvadászat indult Újszegeden – úgy fest, követőkre talált, pár napja Gazdagréten egy csapat vaddisznó játszott gyorsulási versenyt az úttesten. Videó is van róla, görgess lentebb.

Elsőként, egy kis szegedi best of, az úttesten szaladgáló lovakkal és freestyle turkáló szabadtéri malacokkal.

Lucky Luke lova a Szőregi útról:

Ugyanez a paripa két hónappal később, Újszegedről:

…és egy kis malackodás, szintén Szegedről:

Visszatérve a cikkünk bevezetőjében szereplő vaddisznókra: Pumbaa és haverjai Budapest 11. kerületében, Gazdagréten randalíroztak egy rendeset, november 18-án, délután 3-kor. Baleset nem történt, azonban meglehetősen látványos volt a produkció. Az alábbi videó a BP-i Autósok oldalra került fel:

Bár Szegeden nem először fordult elő, hogy egy-egy elszabadult póni vagy malac okozott vidám perceket az autósoknak, vaddisznók vendégeskedésére nem kell számítanunk. Ha más országrészeken (például a cikkünkben említett fővárosi kerületben) futnál össze Pumbaa-val, sose feledd, hogy a vaddisznó elsősorban menekülni akar. Ha nem tud, mert nem képes rá, akkor, mint utolsó esély, sanszos, hogy ránk támad. Izmos álkapcsával komoly sérüléseket okozhat. Ilyen támadás azonban városban még nem történt, az ember legtöbbször békésen ide-oda vonuló kondákkal találkozhat, a leginkább veszélyesnek tűnő vadkanok viszont sokkal óvatosabbak annál, hogy akár csak egy pillanatra is meglássuk őket. Nem randalíroznak a kertekben, utcákon, a nagy ramazúrit szinte mindig a süldők, vagy a fiatalabb disznók okozzák, ám nekik az eszük ágában sincs emberre támadni.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: faceless youtube niches
'Fel a tetejéhez' gomb