Közélet

Megjöttek az első adatok: délig 51 ezer koronavírus elleni vakcinát adtak be, legtöbben a harmadik oltást kérték

Sikeresen indult az oltási akcióhét. Délig az ország oltóhelyein 51 ezer koronavírus elleni vakcinát adtak be − nyilatkozta György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a közmédiának.

A beadott oltásokból 42 ezer harmadik, mintegy 7 ezer első, a többi második oltás. Valamennyi oltóhelyen folyik a munka, az irányításban katonák és az adminisztrációs tevékenységekben kormánytisztviselők segítenek − mondta György István, és hozzátette, hogy az oltópontokon ötféle oltóanyaggal oltanak, ezek mindegyike elérhető az oltóhelyeken. Az államtitkár megjegyezte, a hétfőn délig beadott mintegy hétezer első oltás az elmúlt másfél-két hónap napi teljesítményének a sokszorosa. György István elmondta: arra kérték a kórházakat, hogy ha szükséges, a hosszú várakozási időt miatt nyissanak új oltópontokat.

AZ OLTÁSI AKCIÓHÉT MA KEZDŐDÖTT

Az oltási akcióhét hétfőn kezdődött, az oltakozni vágyókat vasárnapig minden nap reggel hét és hét óra között az ország 101 kórházában és szakrendelőkben is várják. Vasárnapig nem kell előzetesen időpontot foglalni, időpontra bejelentkezni vagy regisztrálni.

A startot egyébként Szeged is megérezte: már hétfőn reggel 100-150 várakozó volt a Vasas Szent Péter utcai SZTK-nál:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb