Mindenmás

Napi pakk: fagyos reggel, napos délután, könyvbemutató és robbantás is lesz ma Szegeden

Van egy tippünk: inkább ne dugd ki az orrod feleslegesen ma reggel, mert bizony besunnyogtak a mínuszok a Napfény városába. Ami jó hír, hogy a cudar hajnali hideg után a délután már kellemesebb lesz és napsütésre is számíthatunk Szegeden. Kortyolj bele a jó meleg kávédba, itt a Szeged365 napi pakk szerdára!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Emma, Emmi, Flóra, Florica, János, Kurszán, Szvetlána, Tűzvirág és Virág nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 112 éve születt Mérei Ferenc pszichológus, pedagógus (Gyermeklélektan, Ablak-Zsiráf).
  • 80 éve született Pete Best, a Beatles első dobosa, aki 1960-62 között volt a zenekar tagja.
  • 75 éve halt meg Moholy-Nagy László fotográfus, festő, a Bauhaus fontos alakja, a legismertebb magyar képzőművész, aki hosszú éveken át lakott Szegeden.
  • 67 éve született Emir Kusturica boszniai szerb filmrendező, forgatókönyvíró (Macskajaj).
  • 30 éve 45 éves korában, londoni otthonában elhunyt Freddie Mercury, a Queen énekese.

IDEJE A TÉLI SZETTET ELŐVENNI

A koránkelőknek húzós lehet a reggel, ugyanis szerda hajnalban befigyel a kemény fagy: mindössze -5 fok lesz Szegeden. A reggeli cudar hideg, a pára- és ködfoltok feloszlását követően viszont túlnyomóan napos időre készülhetünk, maximum csak a gyenge légmozgás zavarhatja meg a napunkat Szegeden. Délután 7 fok körül alakul a hőmérséklet.

MOHOLY-NAGY KÖNYVBEMUTATÓ LESZ A MÓRÁBAN

Képek és háttérképek címmel jelent meg Szabó Tamás kötete Moholy-Nagy Lászlóról. A könyv a nagyalföldi, azon belül is a szegedi éveket helyezi középpontba, így a Móra-múzeum két ikonikus alakja: az egykori igazgató, Móra Ferenc és az egykori könyvtáros, Fischhof Ágota szerepéről is sokat megtudhatnak az olvasók. A kötetet ma, azaz november 24-én, szerdán 17 órakor mutatják be a Móra-múzeumban.

SÁNDORFALVA: ROBBANTÁSRA FELKÉSZÜLNI

Szerdán robbantási gyakorlatokat hajt végre a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandára a sándorfalvi gyakorlótéren. 08:00 és 16:00 óra között végeznek nagy hanghatással járó robbantási feladatokat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb