Kikapcs

Indulhat a banzáj Szegeden: a Karácsonyi Vásár szabadon látogatható, nem kell hozzá sem védettségi igazolvány, sem maszk

A szegedi Karácsonyi Vásár szabadon látogatható, nem kell hozzá sem védettségi igazolvány, sem PCR – teszt, sőt, a beltéri Mesés Kastély látogatásától eltekintve, maszk használata sem szükséges – tudtuk meg Rácz Attilától, a szegedi Karácsonyi Vásárt szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetőjétől.

A BUDAPESTI KARÁCSONYI VÁSÁRT CSAK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL LEHET LÁTOGATNI

A kérdés azért merült fel, mert a jelenleg érvényben lévő járványügyi szabályok szerint az 500 főt meghaladó rendezvények látogatása védettségi igazolványhoz kötött, sőt, a múlt pénteken induló Vörösmarty téri Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásárra a járványügyi óvintézkedések miatt csak a fent említett okirat felmutatásával lehet belépni. Így felmerült a kérdés, Szegeden várható-e hasonló intézkedés bevezetése.

A VÁSÁROKRA MÁS SZABÁLYOK VONATKOZNAK, MINT A RENDEZVÉNYEKRE

Rácz Attilától azt a választ kaptuk, ilyesfajta korlátozás nálunk nem várható. Mint mondta, ennek egészen egyszerű oka van, méghozzá, hogy a Karácsonyi Vásár nem számít rendezvénynek. “Ez vásár, így ugyanabba a kategóriába esik, mint a mórahalmi vásár, vagy a Szent István téri piac, ezekre más szabályok vonatkoznak. Ez a különbség a kettő között, mivel a kormányrendelet kizárólag a rendezvényeket szabályozza be, a vásárokat nem” – indokolta a döntést az ügyvezető.

A SZÉCHENYI TÉRI SZILVESZTERHEZ BIZTOSAN KELLETT VOLNA A VÉDETTSÉGI, AMI VALÓSZÍNŰ FELHÁBORODÁST VÁLTOTT VOLNA KI A SZEGEDIEKBEN

Azt is elmondta, a budapesti vásár esetében a szervezők döntöttek a védettségi igazolvány mellett, nem a kormányrendelet tette azt kötelezővé számukra, és körülnézve látható, Pécsen, Szombathelyen és Debrecenben is védettségi igazolvány nélkül látogatható a karácsonyi vásár. “Viszont, ha a szilveszteri bulit megtartottuk volna a Széchenyi téren, ott nyilvánvalóan többen lettek volna, mint 500-an, az egész teret le kellett volna keríteni és védettségi igazolványhoz kötni a részvételt, ami valószínű óriási felháborodást váltott volna ki” – mondta el Rácz Attila, majd hozzátette, természetesen, ha addig változnak a járványügyi szabályok módosulhatnak a szegedi Karácsonyi Vásár feltételei is, de a szervezők nagyon bíznak benne, hogy erre nem fog sor kerülni.

A KORONAVÍRUS JÁRVÁNY MIATT EBBEN AZ ÉVBEN SEM LEHET TELJES A SZEGEDI KARÁCSONYI HETEK

Széchenyi téri szilvesztert és a Dóm téri gyertyagyújtást követően a fogadalmi templom tornyaira tervezett adventi fényfestést és a Szegedi Karácsonyi Hetek nyitányának számító Fire Fantasy tűzzsonglőr show-t is törölni kellett, az ok egyetlen szó: koronavírus.

AZÉRT JÓ HÍRÜNK IS VAN: MA ELFOGLALTA MÉLTÓ HELYÉT A VÁROS KARÁCSONYFÁJA A KLAUZÁL TÉREN

A Szegedi Karácsonyi Hetek pénteken indul, de a város már nagyban készül az ünnepekre, ma felállították a Klauzál térre Szeged karácsonyfáját, Rudi, kedvenc gímszarvasunk is már délcegen áll a Dugonics téren, és a belváros hagyományos díszkivilágítása is csak a pénteki fénygyújtásra vár.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb