Közélet

Szegeden is nagyot megy az Oltási Akcióhét, 388 ezer vakcinát adtak be három nap alatt az országban

A várakozásokon felül pörög az Oltási Akcióhét, az első három nap összesen több, mint 388 ezer oltás történt – adta hírül a kormányzati koronavírus portál. Szegeden reggel 7-től este 7-ig a Vasas Szent Péter utcai SZTK-ban és a Török utcai tüdőgondozóban lehet előzetes regisztráció nélkül felvenni a vakcinát.

Ami már három nap után látszik, hogy főleg az első két oltásukon túl lévő magyarok lódultak meg, a kormányzati adatok szerint a 388 ezerből 319 ezren vették fel hétfő óta a harmadik megerősítő oltást. Az oltatlan magyarok közül 48 ezren döntöttek úgy, hogy felveszik az első oltásukat.

A kórházi oltópontokon öt féle vakcina áll rendelkezésre, Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm, az orosz Szputynik már elfogyott.

A Szeged365 olvasói tapasztalatok alapján a Vasas Szent Péter utcában jóval több az oltakozó, de itt sem tart tovább 20-30 percnél az egész folyamat. Ha szeretnéd elkerülni a tömeget, javasoljuk, válaszd a Török utca 3-5. szám alatti Tüdőgondozó Intézetben működő oltópontot.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb