Mindenmás

Napi pakk: eső, startoló ünnepi kavalkád és fényvillamosok tömkelege lesz ma Szegeden

Végre kitört a péntek, de ami enné is jobb, hogy végre startol a Szegedi Karácsonyi Hetek. Telis-tele vagyunk mára programokkal, amit csak egy kis csapadék előz meg, de ne csüggedj, mire beindul a kavalkád, addigra az eső is elmegy. Főzd le a reggeli kávéd, mi pedig mutatjuk a nap legfontosabb eseményeit, itt a Szeged365 napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Virág, Atanáz, Berengár, Ciklámen, Konor, Konrád, Kurt, Lénárd, Leonárd, Leonarda, Leonárdó, Leonyid, Milos, Péter, Pető, Stecina, Szilveszter és Viktorina nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 156 éve jelent meg az Alice Csodaországban című könyv.
  • 138 éve megszületett Babits Mihály költő, író, irodalomtörténész, műfordító (A gólyakalifa).
  • 82 éve született Tina Turner, tizenegyszeres Grammy-díjas és többszörös Golden Globe-díjas énekesnő.
  • 79 éve mutatták be a Casablanca című filmet, melyet a magyar származású Michael Curtiz (Kertész Mihály) rendezett.
  • 73 éve az országgyűlés elfogadta a nők egyenjogúsításáról szóló törvényt.
  • 70 éves lett ma Cicciolina magyar származású olasz pornó-színésznő, politikus, képviselő.
  • 33 éve a szovjet Szojúz űrhajó fedélzetén a Pink Floyd Delicate Sound of Thunder című lemeze is feljutott az űrbe.
  • 3 éve hunyt el Stephen Hillenburg amerikai animációs film rendező, író, korábban tengerbiológus (Spongyabob).

KAPUNK EGY KIS ESŐT PÉNTEKRE

Készítsd be az esőkabátod reggel, mert péntekre egy mediterrán ciklon hoz borongós, csapadékos időt Szegedre. Az esőből nem lesz hiány és a viharos szél sem fogja megkönnyíteni a napunk, így akár vitorláshajóval is mehetünk a Szegedi Karácsonyi Hetekre. Hajnalban 4-5, majd napközben 7 fokra számíthatunk Szegeden.

GYÚLNAK A FÉNYEK, JÖNNEK A GÓLYALÁBASOK

Eljött a nap, ma eláraszt bennünket a karácsony szelleme, hiszen pontban 16:30-kor, a Széchenyi téren elstartol a Szegedi Karácsonyi Hetek. Bár a Fire Fantasy tűzzsonglőr show-t, a Dóm téri fényfestést és az adventi gyertyagyújtást lemondták a szervezők, azért még így is kapunk jó pár programot, hiszen velünk lesznek a vándormuzsikus gólyalábasok és az ünnepi fényeket is holnap kapcsolják fel Szegeden.

INDULNAK A FÉNYVILLAMOSOK IS SZEGEDEN

Kétségtelen, hogy itt a karácsonyi készülődés időszaka Szegeden, mert az ünnepi fények nem csak a város közterein gyúlnak majd fel pénteken, hanem bizony a villamosokon is. Az SZKT szerint tehát mától, azaz 26-tól egészen január 6-ig lehet utazni a fényvillamosokkal és az adventi trolibusszal Szegeden.

A RÁDIÓ 88 HALLGATÓJA IZZÍTJA BE A KARÁCSONYI FÉNYEKET

November 26-án ismét egy szerencsés Rádió 88 hallgató kapcsolhatja fel a város ünnepi fényeit. Évek óta a Dugonics térre kitelepülve indítják el a Rádió 88-as srácok a város ünnepi készülődését.

KORTÁRS BALETT, A MŰVÉSZETET KEDVELŐKNEK

Bartók Béla, Lázár Dániel és Molnár Viktor zeneműveire koreografált három egyfelvonásos táncjátékot mutat be a Szegedi Kortárs Balett és a Szegedi Szimfonikus Zenekar november 26-án a szegedi Nagyszínházban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb