BlogSzegedi Arcok

Szeged365 Family, segítsünk! Azonnal vérre van szüksége egy nagyon közeli barátunknak

A mielőbbi segítségeteket szeretnénk kérni. Egy nagyon közeli barátunk ECMO, azaz műtüdő kezelést kap, sajnos komplikációk léptek fel nála, az életéért küzdenek. Az utóbbihoz jelentős mennyiségű vérre és vérkészítményre van szüksége, ezért arra kérünk, ha egészséged engedi, segítsd Karsa Barátunkat irányított véradással!

Mindegy, hogy milyen a vércsoportod, a Vérellátó Központ gondoskodik róla, hogy a legjobb helyre kerüljön a leadott vér. Természetesen nem csak Szegedről, hanem más városokból is tudsz segíteni, azonban mivel irányított véradásra kérünk, van két fontos dolog:

  • Az egyik, hogy már rögtön az irataid bemutatásakor jelezd, hogy irányított felajánlás lesz. A procedúra későbbi fázisaiban vagy azt követően már nem lehet visszamenőleg kérvényezni az irányítást.
  • A másik pedig, hogy mindenféleképpen add meg Karsa nevét és TAJ-számát.

Név: Kiss Karsa Sándor, TAJ száma: 037 242 002, vércsoportja: B+, születési ideje: 1980. július 12. Az intézmény, ahol ellátják: Szeged, SZTE-ÁOK Szent Györgyi Albert Klinikai Központ, Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet.

Bővebb információt az irányított véradás rendszeréről IDE kattintva találsz. Szegeden hagyományosan a Regionális Vérellátó Központban tudsz segíteni, a Honvéd tér 4. alatt, azonban ez csakis hétköznapokon üzemel:

  • november 29. hétfő 07:00-14:00
  • november 30. kedd 07:00-14:00
  • december 1. szerda 10:00-18:00
  • december 2. csütörtök 10:00-18:00
  • december 3. péntek 07:00-14:00

Vannak olyan Csongrád-Csanád megyei véradóhelyek, amelyek hétvégén is üzemelnek, ezek folyamatosan frissülő listáját IDE kattintva találod.

Hálásan köszönjük az önzetlen segítséged!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb