Hetek óta vártuk már, s pénteken végre eljött a nap, megnyitotta kapuit Szegeden a Karácsonyi vásár. Az első dolog, ami eszünkbe jutott az ünnepi forgatagról, hogy eljött a forralt bor kóstolás ideje, hiszen nincs is annál jobb, mint amikor a hidegben a város fényeit csodálva, az árusok kínálatát nézegetve egy jó pohár forralt bor melegíti fel a kezedet és a lelkedet. Így hát szerkesztőségünk tagjainak sem kellett több, nyakunkba vettük a várost, és utánajártunk, hol kapni a legfinomabb nedűt!
Az persze, hogy kinek, melyik a legjobb forralt bor, ízlés kérdése és ebben szerkesztőségünk tagjainak is különbözött a véleménye, egy a lényeg viszont: mindannyian ráleltünk kedvencünkre a Karácsonyi vásár kínálatából.
KLAUZÁL TÉR
Bartok Zsófi (Újságíró, riporter): áfonyás gyümölcsbor – 7/10
Fülöp Timi (Újságíró, riporter): epres gyümölcsbor – 8/10
Magyar Andor (operatőr): forralt fehérbor – 9/10
A Klauzál téren csajok rögtön a gyümölcsborokkal indítottunk, amelynek ízvilága Zsófi kolléganőm szerint már a túl szirupos kategóriába esett, jómagam viszont szívesen elkortyolgattam a mézédes italt. Itt Andor kollégánk találta meg a legtökéletesebb ízhatást, az általa választott fehérbor harmóniája közelített legjobban a tökéleteshez. Plusz, külön díjaztuk, hogy boraink gyümölcsökkel voltak megspékelve!
SZÉCHENYI TÉR
Bartok Zsófi (Újságíró, riporter): száraz fehérbor – 8/10
Fülöp Timi (Újságíró, riporter): száraz fehérbor – 6/10
Magyar Andor (operatőr): száraz fehérbor – 4/10
A Széchenyi téren őszintén szólva kicsit nagyobb választékra számítottunk, itt mindannyian száraz fehérből készült forralt bort kóstoltunk, ami -lehet, hogy az előző ital édes ízei után – mindannyiunk ízlésének túl savanyúnak bizonyult, viszont fahéjas, fűszeres illata igazán csábítóvá tette számunkra.
DUGONICS TÉR
Bartok Zsófi (Újságíró, riporter): fehérbor – 10/10
Fülöp Timi (Újságíró, riporter): áfonyás gyümölcsbor – 10/10
Magyar Andor (operatőr): forralt vörösbor – 6/10
Három a magyar igazság, tartja a mondás is, nekünk csajoknak ez be is jött, a Dugonics téren találtuk meg a számunkra legbejövősebb ízvilágot, ami se nem túl édes, se nem túl savanyú. Andornak viszont már kevésbé tetszett a forralt vörösbor, elmondása alapján lehetett volna intenzívebb fűszeres zamata.
DÓM TÉR
Bartok Zsófi (Újságíró, riporter): körtés fehérbor – 9/10
Fülöp Timi (Újságíró, riporter): körtés fehérbor – 9/10
Magyar Andor (operatőr): meggybor – 9/10
A Dóm tér hangulata már önmagában magával ragadott minket, a négy helyszín közül itt volt a legnagyobb nyüzsgés is, s ami a forralt borokat illeti, új ízeket is sikerült találnunk. Itt mindenki intenzíven érezte a gyümölcs zamatát, sőt, a fűszerezés és az édesség szempontjából is megvolt az összhang.
Nagy forralt bor tesztünket videón is megörökítettük, nézzétek meg, hogyan zajlott a kóstolás!
Operatőr: Magyar Andor, szeged365.hu
4 hozzászólás