SportVideo365

Elstartolt a visszaszámlálás az Árpád téren: 44 nap múlva indul a szegedi Pick Arénában a férfi kézilabda EB

Cikkünk írásának pillanatában pontosan 44 nap, 7 óra, 13 perc és 15 másodperc van hátra a 2022-es férfi kézilabda-Európa-bajnokság kezdetéig, amelyet Magyarország és Szlovákia közösen rendez meg 2022. január 13. és 30. között. A grandiózus sportesemény azért is lesz hatalmas élmény nekünk szegedieknek, mert a bajnokság öt helyszíne közül az egyik a Pick Aréna lesz! A hatalmas találkozóra készülve kikerült a szegedi Árpád térre egy visszaszámláló, ahol nyomon követhetjük, mikor veszi kezdetét az első összecsapás a Napfény városában.

Január 13-án, rögtön a nyitónapon, 18 órakor a Szerbia és Ukrajna meccsel startol el Szegeden a 2022-es férfi kézilabda-Európa-bajnokság, majd 20:45-től Horvátország küzd meg Franciaországgal a vadiúj Pick Arénában.

RÚZSA MAGDI ALKOTTA MEG AZ EB HIVATALOS DALÁT

A bajnokság azért is kuriózum, mert Magyarország és Szlovákia először láthatja vendégül Európa legjobb kézilabdázóit, ez lesz a második alkalom, amikor megosztott rendezéssel zajlik a kontinenstorna. A bajnokság hivatalos dalát Rúzsa Magdi írta és adja elő.

ÖT HELYSZÍNEN ZAJLANAK A MÉRKŐZÉSEK, KÖZTÜK SZEGEDEN

Európa legjobb 24 együttese a csoportmérkőzéseket hat csoportban, a torna öt rendezővárosában, Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Kassán és Pozsonyban játssza le, a szlovák főváros két csoport küzdelmeinek ad otthont, január 18-ig. A csoportokból az első két helyezett (összesen 12 csapat) jut a január 20-án kezdődő középdöntőkbe, amelyet két csoportban, Budapesten és Pozsonyban rendeznek.

A DÖNTŐRE BUDAPESTEN KERÜL MAJD SOR

A legjobb hat csapat vesz részt az Európa-bajnokság budapesti záró hétvégéjén (január 28. és 30. között): a csoportok első két helyezettje az elődöntőbe jut és az érmekért küzd, a harmadik helyezettek az 5. helyért játszanak. Az Európa-bajnokság döntőjét pedig január 30-án rendezik a Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnokban.

A SZEGEDI PICK ARÉNA DECEMBER 9-ÉN DEBÜTÁL A PICK SZEGED KIEL ELLENI MÉRKŐZÉSSEL

A szegedi Pick Aréna hivatalosan december 9-én nyitja meg a kapuit a nagyközönség előtt, sőt, egy őrületes összecsapással debütál városunk legújabb ékessége, a PICK Szeged játszhat először a német Kiel ellen a Bajnokok Ligájában a teljesen szűz pályán.

Operatőr: Magyar Andor, szeged365.hu

Forrás: watchgamesseemore.hu

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: view
  2. Visszajelzés: faceless youtube niches
'Fel a tetejéhez' gomb