Smart Szeged

Breaking: megvan a hivatalos dátum, december 9-én nyit meg a Pick Aréna

Végre megvan a pontos dátum! „A Pick Aréna közel teljes készültséget ért el, megkapta a használatbavételi engedélyét, nagy erőkkel készülünk a december 9-i hivatalos megnyitó ünnepségre” – válaszolta megkeresésünkre a kivitelező WHB Group vállalat. Ez azt jelenti, hogy a gigantikus szegedi sportkomplexum rögtön a Pick Szeged német Kiel elleni Bajnokok Ligája mérkőzéssel mutatkozik be a nagyközönség előtt.

A VADIÚJ PICK ARÉNA LESZ A JANUÁRI FÉRFI EURÓPA – BAJNOKSÁG EGYIK HELYSZÍNE

A kormányzati támogatásból, a Modern Városok Program keretein belül közel 40 milliárd forintból felépülő 29 ezer négyzetméter hasznos alapterületű, 8300 férőhelyes kézilabdacsarnok a januári férfi Európa-bajnokság egyik helyszínéül is fog szolgálni.

A SPORTKOMPLEXUM MINDENBEN MEGFELEL AZ EHF ELŐÍRÁSAINAK

A teljeskörűen akadálymentesített multifunkcionális sportcsarnok mindenben megfelel az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) előírásainak, sőt kulturális események, konferenciák megrendezésére is alkalmas lesz. Emellett egy legalább 80 fős konferenciaterem, négy edzőterem valamint két bemelegítő terem is megépül, továbbá akadémiai és kollégiumi részleget is kialakítanak, ami több mint 30 gyermek elszállásolását teszi lehetővé bentlakásos formában.

ESTE EXKLUZÍV DRÓNVIDEÓVAL JÖVÜNK A MAJDNEM 100%-OSAN KÉSZ PICK ARÉNÁRÓL

Tehát már nem kell sokat várnunk a kézilabdacsarnok hivatalos megnyitójára, de addig is, ha kíváncsi vagy, hogy néz ki jelenleg a monumentális sportkomplexum, kövesd híreinket, este ugyanis egy exkluzív drónvideóval jövünk a már majdnem teljesen kész Pick Arénáról!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb