Mindenmás

Búcsúlevelet hagyott, majd nyomtalanul eltűnt az ötgyermekes, hódmezővásárhelyi anyuka – újabb részletek derültek ki az esetről

Hétfőn hajnalban eltűnt egy 41 éves, hódmezővásárhelyi nő, a rendőrség nagy erőkkel keresi – írtuk meg aznap, az esetről újabb részletek derültek ki. Az eltűnt Erikát öt gyereke várja haza, búcsúlevelet is hagyott, mint testvére, Pászti-Rácz Andrea a Ripost-nak elmondta, Erika súlyos pszichiátriai rendellenességgel küzd.

HÉTFŐN ÍRTUK: ELTŰNT EGY 41 ÉVES NŐ HÓDMEZŐVÁSÁRHELYRŐL

Hétfő hajnalban tűnt el a hódmezővásárhelyi anyuka, egy NTD-951 forgalmi rendszámú Opel Zafirával. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság arra kér, ha bármit tudsz róla, értesítsd a hatóságot a 06/62/562-400-as hívószámán, a 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöldszámán, vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámon.

Személyleírást, fotót és további információkat az alábbi cikkünkben találsz:

MEGSZÓLALT ERIKA TESTVÉRE, BAJÁN LÁTTÁK UTOLJÁRA AZ ÖTGYERMEKES ANYUKA AUTÓJÁT

A 41 éves Erika úgynevezett obszesszív-kompulzív zavarral (OCD-vel) küzd. Ez egy olyan pszichiátriai rendellenesség, amely során újra és újra jelentkező kellemetlen képzetek vagy gondolatok mellett állandó késztetések vagy cselekedetek vannak jelen a betegnél. Egyszerűbben fogalmazva, a kényszerbeteg ember kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni.

„Erikánál az OCD olyan típusa jelent meg, amely során az emberi kéz által érintett tárgyakat nem akarta beengedni a házba. Ez nála kényszeres tisztaságmániával járt, volt hogy éjszakákon át csak takarított. Nagyon megnehezítette az életét a betegség” – mondta a Ripostnak az ötgyermekes vásárhelyi anyuka testvére, Pászti-Rácz Andrea.

Erikáról hétfő reggel óta nincs hír, családja bejelentette a rendőrségen az eltűnését, egy hatósági kamera reggel 8 körül Baja környékén látta az autóját, de hogy ki vezette, az nem látható rajta.

A FACEBOOK-ON HAGYOTT BÚCSÚLEVELET

„Tegnap reggel a gyerekekkel készülődtünk az óvodába, amikor megláttam a nővérem Facebook-posztját, ami inkább egy búcsúlevélnek mondható. Rögtön tudtam, hogy nagy a baj, hívtam mindenkit, hogy mi történt és kiderült, hogy tényleg eltűnt, reggel beszállt az autójába és azóta nem látta senki. Nem volt semmi előjele ennek. Négyen vagyunk testvérek, máskor is volt már olyan, hogy a betegség elhatalmasodott rajta és nem beszélt velünk, de az hogy az öt gyerekét magára hagyja, a legkisebb ráadásul csak egyéves, azt soha nem gondoltuk volna. Ezért is bízom benne nagyon, hogy épségben előkerül” – mondta Erika testvére.

A levelet IDE kattintva találod, a tartalmából kivehető, hogy a nő és párja között konfliktus alakult ki, amely előidézhette öngyilkosságról szóló gondolatait és eltűnését. Testvérei és gyermekei ennek ellenére is nagyon bíznak Erika előkerülésében.

Ha tudsz bármit Erika hollétéről, kérünk, hívd a rendőrséget a 112-es telefonszámon vagy Pászti-Rácz Andreát a 06 30 442 1875-ös telefonszámon.

Ha segítségre szorulsz, vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd az 116-123 ingyenes, lelki elsősegély-számot! Mindig van megoldás, mindig van, aki meghallgat!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb