Közélet

Áll a bál a makói Continentalban, a cég visszafizeti a kormányzati támogatások egy részét

A makói gumigyár előre menekült, ahelyett, hogy teljesítette volna amit vállalt, inkább visszafizeti a munkahelymegtartó támogatások egy részét, csak szabadon kirúghassa az embereket” – közölte közösségi média oldalán csütörtökön Lázár János.

LÁZÁR JÁNOS SZERINT A PÉNZ VISSZAFIZETÉSE VERESÉG A MULTINAK

A térség fideszes országgyűlési képviselője azt írta, Magyarország kormányától azt a tájékoztatást kapta, hogy a Continental makói gyára – hivatalosan a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. – kezdeményezte az állammal kötött szerződés felmondását, mert nem tudja, vagy nem akarja megtartani az érintett munkahelyeket. A politikus szerint a pénz visszafizetése vereség a multinak, de még nem győzelem a kirúgott munkásoknak.

Az utcára tett emberek megsegítéséért további lépéseket kell tenni – hangsúlyozta Lázár János, jelezve, ebben a munkában rá is számíthatnak az elbocsátott dolgozók.

“FIGYELMÉBE AJÁNLOM MINDEN MULTINAK, AMELY BALEKNAK NÉZI MAGYARORSZÁGOT”

A képviselő fontos lépésnek nevezte, hogy összefogással sikerült elérni, ne lehessen büntetlenül átverni a magyar államot. Az esetet figyelmébe ajánlotta minden olyan nagyvállalatnak, amely „baleknak nézi Magyarországot”.

A Magyarországon nyolcezer munkavállalót foglalkoztató Continental honlapja szerint a ContiTech AG magyarországi leányvállalata, a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. elsősorban hűtő-fűtő csövek gyártását és szerelését végző makói telephelye a csoport egyik legnagyobb és legmeghatározóbb tagja. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. – a megelőző évhez képest csaknem 17 százalékkal csökkenő – nettó árbevétele 2020-ban meghaladta a 62 milliárd forintot, ennek több mint 95 százaléka exportból származott. A cég adózás utáni vesztesége tavaly 3,384, 2019-ben 3,294 milliárd forint volt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb