Közélet

A hét trollkodása: Gulyás Gergely a Kormányinfón osztotta ki Hódmezővásárhely polgármesterét

Csak úgy repkedtek a bejelentések a délben indult Kormányinfón (sőt, még mindig repkednek, cikkünk megírásának perceiben az újságírói kérdések záporoznak éppen), ahová ez alkalommal egy “kis” csipkelődés is jutott. Gulyás Gergely a rezsicsökkentés témaköréhez érve, amikor az önkormányzatok számára elérhető egyetemes szolgáltatásról beszélt, azt mondta, pont azok a polgármesterek jelentkeztek be elsőnek a kormányzati programra, akik korábban nyíltan ostobaságnak tartották a rezsicsökkentést, mondván, inkább kevesebbet kellene fűtenie a magyaroknak.

A minsizterelnökséget vezető miniszter ezt követően pontosította, ki volt az a két városvezető, akikre gondolt:

  • Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi,
  • és Karácsony Gergely fővárosi polgármester.

“Az önkormányzatok számára is lehetővé tesszük az egyetemes rezsiszolgáltatás igénybe vételét, fontosnak tartjuk, hogy minél kevesebb plusz terhet kelljen elviselniük” – magyarázta, majd egy felvezetés jött Gulyás Gergelytől:

“Szórakoztató kis színes következik”

– mondta, majd hozzátette, hogy akik ostobaságnak tartják a rezsicsökkentést, akik szerint inkább kevesebb áramot és fűtést kellene használni, pont azok rohantak először, hogy igényeljék a kormányzati segítséget. “Úgy tűnik, ezek a polgármesterek a rezsicsökkentést, ha saját magukról van szó, mégis hasznosnak tartják” – mondta.

“Ennyit a hitelességről”

-zárta gondolatait Gulyás Gergely. A teljes Kormányinfó-streamet és szöveges Szeged365 tudósításunkat az alábbi cikkünkben találod:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb