Sport

Szeged365 fotóriport: befutott Szeged büszkesége, a Pick Aréna kék bikája

Közeledik december 9., amikor átadják a szegedi Pick Aréna gyönyörű komplexumát. Az utolsó simításoknál jár a kivitelező és ma végre megérkezett a Pick Szeged kézilabdacsapatának ékes szimbóluma is az arénához, vagyis befutott a kék bika.

Míg a Szent Gellért Fórumot a fekete párduc ékesíti, addig ugyanolyan szépen fog ragyogni a Pick Aréna előtt a kék bika. Az elképesztő monstrumot pénteken dél körül kezdték a helyére illeszteni. Magyar Andor kollégánk gyorsan kilesett a helyszínre, hogy fotókon is meg tudjuk mutatni Nektek!

MÁR KÉSZÜLÜNK AZ EB-RE

Már nem kell sokat várnunk, januárban startol a részben Szegeden rendezett EB. Ennek kapcsan ma a kék bika mellett még több új hírt kaptunk. Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) nyilvánosságra hozta a férfi Európa-bajnokságon szereplő válogatottak bő, 35 fős kereteit. Az EHF hírlevele kiemelte: ezekből kerülnek ki a kontinensviadalon résztvevő húszfős csapatok, a most ismertetett névsorokon kívül játékost behívni már nem lehet.

NÉGY SZEGEDI FÉRT BE A MAGYAR KERETBE

A 24 csapatos Európa-bajnokságon január 13. és 30. között 65 mérkőzést játszanak Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Kassán és Pozsonyban. A magyar válogatott a B csoportban 13-án 20.30-tól Hollandiával, 16-án 18 órától Portugáliával, majd 18-án 18 órától Izlanddal találkozik az új budapesti multifunkcionális arénában. Mind a hat négycsapatos csoportból az első két helyezett jut a középdöntőbe, onnan pedig az első kettő kerül az elődöntőbe. Az új népligeti csarnok az egyik középdöntő-csoportnak, majd az elődöntőknek, a döntőnek és a helyosztóknak is otthont ad. A mai közlemény szerint a magyar keretbe bekerült:

  • kapusnak Mikler Roland,
  • beállónak Bánhidi Bence ésRosta Miklós,
  • illetve balátlövőnek Bodó Richárd.

17 PERC ALATT ELFOGYTAK A JEGYEK

A PICK Arena ezerrel, mit ezerrel, tízezerrel készül a december 9-i megnyitójára. Ha Te még csak eztán vásároltál volna jegyet, akkor bizony rossz hírünk van. A nyilvános jegyértékesítésre 12 órakor fennmaradt közel 2500 jegy 17, azaz tizenhét! perc alatt elfogyott, vagyis minden belépőnek van már gazdája.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb