Szegedi ArcokVideo365

Szegedi Hősök: két szegedi étterem fogott össze az egészségügyben dolgozókért

Ha valaki igazán példaértékű dolgot tesz Szegeden, kutya kötelességünknek érezzük, hogy hírt adjunk róla. Így volt ez tegnap a Trója Ételbár és a Rozmaring Étterem esetében is, a két szegedi vendéglátóhely ugyanis elhatározta, az idén közösen lép fel a negyedik hullám idején éjt nappallá téve küzdő Szegedi Hősökért. Naná, hogy a Srácokkal tartottunk!

KÉT PERCRE ÁLLTAK MEG BURGERT VENNI, FELJELENTETTÉK ŐKET

Megvan még a Kölcsey utcai Trója tavaszi akciója? A mediterrán kajában utazó srácok azt követően látták vendégül 500 burgerre (!!) a szegedi mentősöket, hogy az egyik bajtársukat valaki feljelentette, mert azok megálltak két percre hamburgert venni egy szentendrei büfében.

A kezdeményezés óriásit ment, gyakorlatilag reggeltől estig jöttek-mentek a szegedi mentősök. Miután elszabadult a negyedik hullám, a mediterrán étterem kollégái újra felvették a (séf)kesztyűt, az ÁRKÁD Szeged ételudvarában velük szemben tanyázó Rozmaring kollégáival közösen arra kérték az egészségügyben dolgozó szegedieket, hogy szóljanak, ha rájuk férne egy kis figyelmesség.

Vagyis, megfordítva a tavaszi, 500 burgerig “fajuló” kezdeményezésüket, most nem arra kérték az egészségügyi dolgozókat, hogy ugorjanak el hozzájuk, hanem ők viszik “házhoz” ingyen és bérmentve a finomságokat.

A SZEGEDI COVID-OSZTÁLYON JÁRTUNK

A héten is rengeteg üzenetet kaptak a Trójások, melyek legalább harmada az SZTE Szent Györgyi Albert Klinikai Központ Kálvária sugárúti “Kettes Kórházából” érkezett, egészen pontosan, a Covid-osztályról. Andi, az egyik nővérke azt jelezte, hogy csütörtök délben huszonkét kolléga küzdött a koronavírusos betegekért, ezért a két étterem, fele-fele arányban, pontosan ennyi adag finomságot juttatott el az ott dolgozóknak. Mint Neményi Károly, a Rozmaring üzletvezetője a helyszínen elmondta, tekintve az egészségügyesek heroikus harcát, ez a legkevesebb, amit megtehettek értük. “Minden tiszteletünk, egyben hálánk a Tiétek” – mondta, miközben Baranyi Józseffel, a Trója Ételbár üzletvezetőjével közösen átadta a gyros és crispy tálakból, nomeg szuper egészséges FitFood-menükből álló ellátmányt.

A legjobb helyre kerültek a finomságok:

NINCS MEGÁLLÁS, SŐT: A JÖVŐ HÉTEN BEVETÉSEN A SZEGED365 ANGYALKOMMANDÓ

Mint Baranyi József, a Trója és Neményi Károly, a Rozmaring üzletvezetője ígérte, karácsonyig meg sem állnak, akárcsak a legutóbbi járványhullám idején, most is megpróbálnak a lehető legtöbb egészségügyi intézménybe eljutni a környéken. Velük párhuzamosan pedig mi is bevetésre indulunk, hiszen rengeteg nevezés érkezett a Szeged 365 Angyalkommandó felhívására, amelyben azt kértük Tőletek, küldjetek nekünk nehéz helyzetben lévő, szegedi családokat, hogy feldobhassuk a karácsonyukat.

Ismét zseniálisak voltatok, rengeteg üzenetet, e-mailt kaptunk az elmúlt 10 napban, hétfőn indul a bevetés, hamarosan érkeznek az első beszámolóink!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb