Szegedi ArcokVideo365

Van zsákodban minden jó – a Szia! Kávézó csapata és a rallys fiúk ezúttal a Mikulás szolgálatába álltak

A KAM Home Goes 2 Bamako rallys fiúk mindenhol ott teremnek, ahol segítségre van szükség, ezúttal egyenesen a Mikulás szolgálatába álltak. December 4-én és 5-én ugyanis az alsóvárosi Szia! Kávézó csapatával karöltve, ha hó hiányában nem is rénszarvas szánnal, hanem lovaskocsival útra keltek, hogy szebbé varázsolják azoknak a gyerekeknek az ünnepét, akiknek ez máshogy nem adatik meg.

NEM KELL SAJNOS AHHOZ MESSZIRE MENNI, HOGY TALÁLJUNK RÁSZORULÓKAT

Hunyadi Anna, a Szia! Kávézó tulajdonosa már három éve szervezi a Mikulástúrákat Szegeden. Az ötletet Erdélyből, pontosan Déváról hozta, ahol egy évig dolgozott nevelőnőként Böjte Csaba atya mellett. Ott ismerkedett meg egy szekszárdi csapattal, akik már 15 éve járják Mikuláskor az alapítványi otthonokat. Anna többször is velük tartott, s miután visszajött Magyarországra és letelepedett Szegeden rengeteg nehéz sorsú családról hallott, s megfogalmazódott benne, hogy nem kell messzire menni sajnos ahhoz, hogy találjunk rászorulókat, ezért itthon is belevágott a saját Mikulástúráinak megvalósításába.

KÉT NAP ALATT MINTEGY 40 SZEGEDI ÉS KÖRNYÉKI GYERMEKET LEPTEK MEG A MIKULÁS AJÁNDÉKAIVAL

A kezdeményezést megismerve a KAM Home Goes 2 Bamako rallys csapatának sem kellett több, rögtön beszálltak a jótékonysági akcióba, hiszen a céljuk nekik is ugyanaz: szebbé tenni a nélkülöző családokban és gyermekotthonokban élők ünnepét. Így hát Muráti Kamilló csapatkapitány hatalmas rallys autójával csatlakozott Annáék konvojához, hogy a hétvégén, két nap alatt mintegy 40 szegedi és környéki gyermek számára elhozzák a Mikulást.

FRISS GYÜMÖLCSÖKKEL ÉS TARTÓS ÉLELMISZEREKKEL ÉRKEZETT A MIKULÁS, SŐT MÉG A GYERMEKONKOLÓGIA ÉS GYERMEKPSZICHIÁTRIA KIS BETEGEIT IS MEGLEPTÉK EGY-EGY AJÁNDÉKKAL

A csapat szombaton autós konvojjal indult útnak, hogy tartós élelmiszerekből, tisztító – és tisztálkodási szerekből, mikulás csomagokból és friss gyümölcsökből álló ajándékaikat célba juttassák a családoknak Szegeden, Dorozsmán, Deszken, Szőregen, Ópusztaszeren, Bakson, Zsombón és a szatymazi tanyavilágban. Vasárnap pedig lovas kocsira szállt a Télapó manóival, hogy meglepjék a szegedi gyermekpszichiátria, és a Reménysugár Alapítvány közreműködésével a gyermekonkológia kis betegeit, akik az ablakokból és az erkélyről integethettek a Mikulásnak. Sőt, idén 20 nyugdíjas is részesülhetett a Télapó ajándékaiban, akik épp úgy örültek a jó öreg nagyszakállúnak, mint a gyerekek.

A fotókat köszönjük a KAM Home Goes 2 Bamako csapatának!

Operatőr: Magyar Andor, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: jarisakti
'Fel a tetejéhez' gomb