Mindenmás

Közel 15 kilogrammnyi marihuánával bukott le egy bolgár csempész Röszkén, most vádat emeltek ellene

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a bolgár férfival szemben, aki egy évvel ezelőtt próbált meg Magyarországra csempészni 33 csomag kábítószert – olvasható az Ügyészség oldalán.

Mint írják, a vádirat szerint az elkövető külföldi munkavállalása során ismerkedett meg egy szerb férfival, akinek tavaly novemberben a segítségét kérte, amikor az autója Szerbiában lerobbant. Az autót a férfi javításra az ismerősénél hagyta Újvidéken, majd egy hónap múlva visszament érte. Ekkor megállapodtak abban, hogy a vádlott 2000 euróért elviszi az autót Bécsbe, az abban már elrejtett kábítószerrel együtt. A megállapodás szerint a pénzt a szállítmány átvételekor fizették volna ki a férfinak.

33 CSOMAG, 14,8 KILÓNYI MARIHUÁNA

A vádlott a megállapodásnak megfelelően az autóval belépésre jelentkezett Szerbia irányából Magyarország területére Röszkénél 2020. december 18. napján reggel 9 órakor. A beléptetéskor elrendelt ellenőrzés során megtalálták és lefoglalták az autó karosszériájában kialakított és több rejtekhelyen eldugott 33 csomag, mindösszesen 14,8 kilogramm zöld növényi törmeléket. A csomagok marihuánát tartalmaztak, melynek tiszta hatóanyag tartalma meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A főügyészség a férfival szemben különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat. A vádemeléskor letartóztatásban levő férfi bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Study Medicine in Nigeria
'Fel a tetejéhez' gomb