Kikapcs

A nap fotója: Omega koncert, Szegeden, a 70-es években

Az egész országot lesújtotta tegnap Kóbor János alias “Mecky” halálhíre, Presser Gábortól Lukács Lacin át Orbán Viktorig az egész ország az OMEGA legendás, koronavírusban elhunyt frontemberéről posztolt, még a Scorpions-énekes Klaus Meine is együttérzését fejezte ki. Az Alapítvány a Kultúra Vizuális Kutatásáért 1971-es, az együttes szegedi koncertjén készült fotójával a szegedi rajongók fájdalmát szeretnénk enyhíteni.

“Koncerten. A fotó az 1970-es években készült Szegeden, készítője ismeretlen. Magántulajdonban lévő 24×36 mm-es negatívról” – írják a Régifotók.hu közösségi média oldalán, a koncert konkrét dátumára az egyik fanmade site-on találtunk rá,

  • a dátum 1971. szeptember 6., 
  • a helyszín pedig az újszegedi szabadtéri színpad volt.

Több tétel is különleges a fotón, az egyik, hogy a billentyűknél helyet foglaló Presser Pici mellett maga Kóbor János szólózik, aki viszonylag ritkán ragadott gitárt akkoriban. A kép pont pár héttel azt megelőzően készült, hogy Presser és Adamis Anna elhagyták volna az együttest, hogy megalakítsák a Locomotiv GT-t, de az sem elhanyagolható különlegesség, hogy pont két, a zenekar életében meghatározó éra, a beat- és a hard rock korszak fordulóján lőtték.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: ผลบอล
'Fel a tetejéhez' gomb