Smart SzegedSport

Szeged365 Kisokos: irány a PICK Aréna! Közlekedési változások, program és egy kőkemény ellenfél (frissítve)

Csütörtökön nyit meg a 8300 férőhelyes, a Modern Városok Program keretein belül közel 40 milliárd kormányzati forintból megépített Pick Aréna. 20.45-kor a Kékek a kézilabda EHF Bajnokok Ligájában a THW Kielt fogadják, a Szegedi Közlekedési Társaság pedig besűríti a járatokat a 9-es és 19-es vonalakon.

MEGDUPLÁZZÁK A JÁRATOKAT

Mint az SZKT írja, a mérkőzést megelőzően 17:30-20:30 között a normál közlekedési sűrűséget megduplázzák a 9-es és 19-es vonalán.

  • A mérkőzés előtti sűrítőjáratok kizárólag a Vértói út felől Lugas utca, illetve Makkosház felől Tarján, Víztorony tér irányába közlekednek,
  • az ellenkező irányba a normál, menetrend szerinti járatokkal biztosítjuk az utazást.
  • A mérkőzést követően a sűrítőjáratok a Vértói út – Makkosház irányú Etelka sor megállóhelyről indulnak Vértói út és Makkosház végállomások felé folyamatosan, a járművek telítődésének ütemében.
  • Ebben az időszakban a Lugas utca és Tarján, Víztorony tér végállomások felé történő utazást normál menetrend szerinti járatokkal biztosítják.

FRISSÍTVE, CSÜTÖRTÖK DÉLELŐTT JÖTT: LEZÁRJÁK AZ ARÉNA ELŐTTI SZAKASZT

A kézilabda BL-mérkőzés miatt ideiglenes forgalomkorlátozásokra kerül sor, mint a Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság bejelentette,

  • 2021. december 9-én (tehát ma) 14 órától 21 óráig az autósok előtt lezárják a Felső Tisza-Part, Etelka sor és Irínyi jános utca közötti útszakaszát,
  • a forgalomkorlátozás a tömegközlekedést nem érinti, a menetrendszerinti járatok változatlanul közlekednek.

KEMÉNY ELLENFÉL ÉRKEZIK

Közeledik a PICK Aréna avatója, csütörtökön megnyílik a kapu, 18.30-tól jön az ünnepélyes megnyitó, 20.45-től pedig az év utolsó EHF Bajnokok Ligája-mérkőzése, a THW Kiel elleni találkozó. “Ami futballban a Real Madrid, vagy az FC Liverpool, az a kézilabdában a német THW Kiel” – írja a Pick Szeged oldala. Az észak-német együttest 1904. február 4-én alapították, a klubnak 1920 óta van kézilabda-szakosztálya.

Nem gyenge eredményekkel bírnak:

  • A német bajnokságot eddig 22-szer nyerték meg, az első címüket 1957-ben szerezték.
  • A Német Kupát tizenegyszer hódították el, míg a Bajnokok Ligájában eddig négyszer diadalmaskodtak.
  • A BL-mezőny egyik legeredményesebb csapata a Turnverein Hassee-Winterbek Kiel e.V. von 1904 együttese – mint a Pickhandball írja, valójában ez a teljes nevük.

A Pick Szeged eddig 11 meccset játszott a BL-ben a Kiel ellen. Háromszor nyertek a szegediek, egyszer, éppen a legutóbbi idegenbeli összecsapáson döntetlent játszottak ellenük. A német rivális eddig hétszer nyert a Pick Szeged ellen. A KIEL már szerdán megérkezik Szegedre.

JÁRVÁNYÜGYI INTÉZKEDÉSEK

Rengetegen kérdeztétek, íme a járványügyi szabályok, amelyek a meccsre érkezőkre vonatkoznak:

  • A hatályos jogszabályoknak megfelelően a csarnokba érvényes jeggyel, védettségi igazolvánnyal és személyazonosító igazolvánnyal lehet csak belépni, amelyet a belépés előtt a biztonsági szolgálat ellenőriz.
  • Az oltást igazoló papír, illetve a PCR-teszt nem jogosít belépésre, kizárólag a QR-kóddal ellátott plasztikkártyát, a telefonos applikációt illetve a telefonra letöltött Uniós védettségi igazolást fogják elfogadni.
  • A 18 éven aluli szurkolók védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérővel léphetnek a csarnok területére.
  • A csarnokba belépés előtt lázmérést végeznek.
  • A maszkviselés a csarnok teljes területén kötelező.

NYERTÉL A SZEGED365 JÁTÉKON? GYERE BE A JEGYEDÉRT!

Ha nyertél a pénteki sorsolásunkon, már egészen biztos, hogy napok óta megkaptad az értesítésünket. Nézd meg a bejövő Facebook üzeneteidet vagy az alábbi cikkben lévő nyertes-névsort. Ha ott vagy, csakis annyi dolgod van, hogy legkésőbb csütörtök 17.00-ig beugorj érte a Kárász utca 9. alatti szerkesztőségünkbe (Átrium, 1. emelet, Szeged 365).

A megnyitó ünnepség csütörtökön 18.30-kor kezdődik, a Szegedi Kortárs Balett, a Szegedi Szimfonikus Zenekar, valamint a Szegedi Nemzeti Színház Kórusa közreműködésével. A Pick Szeged vs THW Kiel Bajnokok Ligája találkozó 20.45-kor rajtol.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb