Smart Szeged

Bartók Csaba: a Pick Aréna egy igazi világszenzáció

“Egy igazi világszenzáció, amely minden nemzetközi követelménynek megfelel” – mondta Bartók Csaba (Fidesz) a ma délután megnyíló Pick Aréna előtt tartott sajtótájékoztatóján. Az országgyűlési választási indulását tegnap bejelentő politikus emlékeztetett, a sportkomplexum kormányzati támogatásból, a Modern Városok Program keretein belül 36 milliárd forintból valósult meg.

28 EZER NÉGYZETMÉTER, 8300 DRUKKER. 36 MILLIÁRDOS KORMÁNYZATI TÁMOGATÁS

“A szegedi kézilabda első számú otthona lesz ezentúl ez a hat szintes, összesen több mint 28 ezer négyzetméteres komplexum, melynek minden nemzetközi elvárást kielégítő arénájában akár 8300 drukker szurkolhat egy Bajnokok Ligája- vagy Eb-mérkőzésen” – magyarázta Bartók Csaba, a vele közösen nyilatkozó Mihálffy Béla az utóbbi időszakban szintén kormányzati forrásból megvalósult szegedi fejlesztésekre is kitért,

  • így szó volt a Szent Gellért Fórumról, amely 15 milliárdból épült meg,
  • a Szegedi Olimpiai Központ 4.6 milliárdos rekonstrukciójáról,
  • a Pick Arénával szomszédos Tiszavirág Sportuszodáról, amelyre a kormány 15 milliárdot adott,
  • és többek között a Szegedi Vasutas Sportegyesület stadionjáról is, amelynek bírkózó csarnoka 600 millióból született újjá.

18.30-KOR MEGNYITÓ, 20.45-TŐL HÁBORÚ!

Ma délután nyit meg a 8300 férőhelyes Pick Aréna, elsőként a Szegedi Kortárs Balett produkcióját láthatjuk majd, 20.45-kor pedig a Kékek a kézilabda EHF Bajnokok Ligájában a THW Kielt fogadják. A grandiózus program kapcsán rengeteg kérdést tettetek fel, íme a válaszok, az alábbi két Szeged365 cikkben.

Közlekedési változások, autósoknak:

Tömegközlekedés, járványügyi szabályok, program:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb