Sport

Felrobbant az Aréna, akkorát küzdöttek a Kékek! Pick Szeged vs THW Kiel, 30-26 !!! (frissítve)

Átadták a vadonatúj, meseszép és óriási Pick Arénát, itt az idő, hogy a Pick Szeged összecsapjon a THW Kiel csapatával a Kézilabda Bajnokok Ligájában! A mérkőzés 20:45-kor indul, a fontosabb pillanatokkal, részeredményekkel folyamatosan jövünk a Szeged365.hu-n!

Előzetesként, íme a megnyitó legklasszabb pillanatai:

…a Legendák Fala:

…és egy kőkemény ellenfél.

20.45-től az év utolsó EHF Bajnokok Ligája-mérkőzésén, a THW Kiel ellen játszik a Pick Szeged. “Ami futballban a Real Madrid, vagy az FC Liverpool, az a kézilabdában a német THW Kiel” – írja a Pick Szeged oldala. Az észak-német együttest 1904. február 4-én alapították, a klubnak 1920 óta van kézilabda-szakosztálya.

Nem gyenge eredményekkel bírnak:

  • A német bajnokságot eddig 22-szer nyerték meg, az első címüket 1957-ben szerezték.
  • A Német Kupát tizenegyszer hódították el, míg a Bajnokok Ligájában eddig négyszer diadalmaskodtak.
  • A BL-mezőny egyik legeredményesebb csapata a Turnverein Hassee-Winterbek Kiel e.V. von 1904 együttese – mint a Pickhandball írja, valójában ez a teljes nevük.

A Pick Szeged eddig 11 meccset játszott a BL-ben a Kiel ellen. Háromszor nyertek a szegediek, egyszer, éppen a legutóbbi idegenbeli összecsapáson döntetlent játszottak ellenük. A német rivális eddig hétszer nyert a Pick Szeged ellen. A KIEL már szerdán megérkezik Szegedre.

20:45 INDUL AZ ÉV MECCSE

Pontban 20:45-kor elindult az év mérkőzése a vadonatúj Pick Arénában, a csarnok fullon Pick-drukkerekkel, elementáris erővel megy a csapat bíztatása, brutális a hangulat.

  • Fekete-aranyban a Pick,
  • fehérben a Kiel.

Aki ma este itt le tud ejteni egy gombostűt, annak fizetünk egy sört.

A Kiel kezdett, az első percben rögtön Sagosené az első gól, ezt követően viszont Mikler-parádé következik és egy Bánhidi-Radivojevic-Bombac széria. A 10. percben 5-3 – ra vezetünk, eddig csúcsformában a csapat.

SUPER MARIO FELVETTE A GOMBÁT, A KIEL IDŐT KÉR

Super Mario úgy megindult, mint aki felvette a gombát (itt most a klasszikus játékra céloztunk), a 11. és a 12. percben is bombázott egyet-egyet Sostaric, a vendégek időt is kértek. Hetesből kapunk egyet a 16. percben, 9-7 az állás, természetesen ide. Borut egy perccel később egy kegyetlen bombával áll bosszút, 10-7.

BODÓ RICSI A PÁLYÁN

A 18. percben 9-essel érkezik a pályára Bodó Richárd, a közönség megőrül, mindjárt kidőlnek az aréna falai. Egy perccel később Bombac harcolt ki egy hetest, Radivojevic belőtte, mint a huzat, 11-9.

HAT GÓLOS ELŐNNYEL MEGYÜNK KI A SZÜNETRE

23-nál egy elbaltázott Kiel helyzet után Mario Sostaric lövi ki magát, rárohan a kapura, mint a tehervonat, bombagól, 14-11 nekünk. Egy perccel később, miután Sagosen eladja a labdát, Bánhidi Bence követi Super Mario példáját, 15-11 – nél járunk öt perccel az első rész vége előtt. A vendégek 18-asa két perccel később szépít, 15-13 ide, időt kér a Szeged.

Egy perccel az első félidő vége előtt már öt góllal viszünk, a 29. percben 18-13 az állás, Süli Robinak gyakorlatilag kiszakad a torka, a telt házas arénában olyan vérszemet kaptak a drukkerek, mintha ők lennének a 300 spártai a Thermophüla-i szorosban.

Az utolsó percben Wiencek elszórja a labdát, ismét jöhet a Szeged. A dudaszó pillanatában heteshez jut a csapat, Radivojevics meg belövi mint a huzat, 19-13-al megyünk ki a szünetre.

Egy kis nézni való, félidei szünetre: így láttátok Ti a megnyitót, érkezik a Szegedi Pletykák különkiadás Fülöp Timivel és Magyar Andorral!

SZEGEDI TÁMADÁSSAL INDUL A MÁSODIK FÉLIDŐ

A Pick Szegedé a második félidő első támadása második, közben Mikler marad a kapuban. Garcianadia tör be jobbról de a kapufát találja el.  A 33. percben Reinkind dob a kapuba, válaszként Bánhidi jön, brilliánsan vesz át egy bejátszást, bent van a labda, 20-14 a Szegednek!

MIKLER ROLIÉ A MECCS VÉDÉSE

Repkednek a gólok, folyamatos 4-5 – ös előnyben játszik a Szeged. Az este (és a hét) védése az 52. percben jön:

Duvnjak szerez labdát, majd Magnus Landinnak teszi, aki ziccert lőhet, de Mikler élete egyik legdurvább védésével fogja meg. OMG, ez a meccs védése, brilliáns volt!

Ezt követően szegedi időkérés érkezik, az állás 28-14 az 53. percben.

ÖT GÓLLAL VEZETÜNK EGY PERCCEL A VÉGE ELŐTT

Lángol a Pick Aréna, Bánhidi az 59. percben egy teljesen szürreális szögből talál be, már öt góllal vezetünk úgy, hogy mindössze egy perc van hátra a meccsből! Ez megvan, Srácok!

ÉS ITT A VÉGE: 30-26, GYŐZTÜNK!!!

A 60. percben járunk, a Pick Szeged szurkolóit szétveti a győzelmi mámor, leírhatatlan, ami az arénában van, ilyen, amikor egyszerre őrül meg több, mint 8000 (!!) ember. Az utolsó percben Ekberg ront egy hétméterest, majd Mackovsek lövését védi Landin. Az utolsó pillanatban jön egy szépítés a Kieltől, Duvnjak góljával 30-26 lesz a vége…

…vagyis, megvan, győztük, behúztuk, történelmet írt a csapat a vadonatúj Pick Arénában!

Döbbenetes volt látni, hogy mennyire magabiztosan uralta a Pick Szeged a THW Kiel-t. Ez bizony a mi otthonunk, nincs mese, ez így volt megírva. Gyönyörű volt, Srácok! Köszönjük Nektek!

FRISSÍTVE: SZEGED365 ÓRIÁSGALÉRIA ÉS JUAN CARLOS PASTOR NYILATKOZAT

Péntek reggelre közel 500 fotó érkezett az év meccséről, ezeket itt találod:

A csapat portáljának jóvoltából pedig megérkezett a Mester és a Csapatkapitány értékelője is, íme:

Juan Carlos Pastor: Köszönöm a városnak, a klubnak, a szurkolóknak ezt az élmény, fantasztikus érzés volt telt ház előtt játszani. Büszke vagyok a játékosaimra, köszönöm nekik ezt a győzelmet. Nehéz mérkőzés volt, hiszen nagy nyomás alatt játszottunk, hatalmas elvárásoknak kellett megfelelnünk. A kulcs az volt, hogy az elején nagy előnyt szereztünk, amelyet a minden felállásban jó védekezésünkkel meg tudtunk tartani. Történelmi nap volt ez, amely egy fontos lépést jelentett az utunkon.

Bánhidi Bence: Ez olyan mérkőzés volt, amelyre mindig emlékezni fogok. Ilyen közönség előtt talán még soha nem játszottam életem folyamán. Szeretnék köszönetet mondani a klubnak és a magyar kézilabdának, hogy egy ilyen létesítményt felhúztak Szegedre. Úgy kezdtünk, ahogy kezdeni kell egy ilyen meccset, kompakt volt a csapat, a kapuban pedig Roli sokat segített. Úgy éreztem, hogy ha ezt a meccset vasárnapig játsszuk, akkor sem tudjuk elveszíteni. Köszönjük még egyszer a szurkolóinknak!

Fotók: Török Kornél, Szeged365

Borítókép: NSO

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb