Közélet

Megjött az első vakcinaszállítmány az 5–11 éves gyerekek oltásához

Ma reggel megérkezett az első, a legfiatalabb korosztály számára szánt oltóanyag-szállítmány a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre – hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd reggeli híradójában.

Budapest, 2021. december 14. Koronavírus elleni Pfizer-oltóanyagokat tartalmazó konténert pakolnak ki a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2021. december 14-én. A nagyobb adag vakcinával a legfiatalabb korosztály oltására lesz lehetőség. Az 5-11 év közötti gyermekek immunizálása december 15-én kezdődik, az érintett korosztályból első körben 69 ezren kaphatják meg a vakcinát. MTI/Kovács Tamás

Az 5–11 év közötti gyermekek oltása szerdán rajtol, az érintett korosztályból első körben 69 ezren kaphatják meg a vakcinát. A szülők már napok óta regisztrálhatnak az oltásra, mint a műsorban elhangzott, a gyermekek a kijelölt kórházi oltópontokon, valamint a házi gyermekorvosoknál kaphatják meg az oltást.

A téma élénken foglalkoztatja a Szeged365 olvasóit is, ezért kiemelten foglalkozunk vele. A múlt heti Szegedi Pletykák szériánknak (az a sorozatunk, amelyben egy-egy aktuális témában szólítjuk le a Kárász utcán flangáló szegedieket) is ez volt a témája, így látják az 5 és 11 év közöttiek oltását a szegediek:

Van a tarsolyunkban egy érdekes kutatás is, íme egy kis kedd délelőtti olvasnivaló a kávészünetre, szegedi anyukák-apukák számára:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: navigate to this web-site
'Fel a tetejéhez' gomb