Szegedi Arcok

Kiderült, ki volt a titokzatos jótevő: Tiborcz István sietett a mórahalmi mentős családjának megsegítésére

Egy vállalkozó magára vállalta a tragikus hirtelenséggel elhunyt, 47 éves mórahalmi mentős családjának teljes hitelállományát – írtuk meg két hete úgy, hogy még homály fedte a jótevő személyazonosságát. Ma reggelre azonban kiderült, hogy Orbán Viktor veje, Tiborcz István sietett a nehéz helyzetbe került család segítségére. Gera Zsolttól, a gyűjtést szervező bajtárstól azt is megtudtuk, a közismert üzletember megígérte, továbbra is Balázs családja mellett marad és a jövőben is segíteni fog nekik.

KORÁBBAN ÍRTUK: TRAGIKUSAN HIRTELEN HALT MEG A KÖZISMERT, 47 ÉVES MÓRAHALMI MENTŐS

Tragikusan fiatalon, 47 évesen hunyt el a közismert mórahalmi mentős, H. Balázs november végén. Mint bajtársa, a Mórahalmi Mentőállomást vezető Gera Zsolt beszámolt róla, Balázs a frontvonalban segítette a betegeket a járvány minden hullámában, de a végén ő is megbetegedett, hiába küzdött, elvesztette a harcot. A családfő nélkül nehéz helyzetbe került, nagy összegű hitelállománnyal terhelt család megsegítésére széles körű összefogás indult, amelyhez rengeteg Szeged365 olvasó mellett a mórahalmi származású Ördög Nóra és a rádiós fenegyerek Sebestyén Balázs is csatlakozott:

A segítség pár nappal később – egy akkor még ismeretlen – üzletembertől érkezett, mint az adományozást elindító Gera Zsolt nyilatkozta, a jótevő szerette volna, ha a kezdeményezésből befolyt összeg teljes egészében megmaradhatna a családnak, ő pedig úgy döntött, egymaga szeretné kifizetni a teljes hitelállományt.

HÉTFŐN ÉRKEZETT A SEGÍTSÉG, KIDERÜLT, KI VOLT A TITOKZATOS JÓTEVŐ

Az titokzatos jótevő hétfőn a család röszkei otthonában járt, mint az összefogást elindító Gera Zsolttól megtudtuk, többek között

  • tabletet,
  • fotósállványt,
  • legót,
  • laptopot vitt a gyerekeknek.

A látogatással az is kiderült, hogy a család segítségére siető üzletember Tiborcz István volt. Mint a mentős közösségi média oldalán írta, Orbán Viktor veje az elhunyt barát és bajtárs családjának minden adóságát kifizette, sőt, azt is megígérte, hogy Balázs családja mellett marad és a továbbiakban is segíteni fog nekik.

Az alábbiakban változtatás nélkül idézzük Gera Zsolt sorait:

“Tegnap megismerhettünk egy embert. Hazugság volna a részemről, ha azt mondanám nem tartottam a találkozástól. Meglepett.

Olyan természetességgel és közvetlenséggel üdvözölt, mintha régóta ismernénk egymást.

Azt mondta, el kellett jönnie. Mindenkinek hozott ajándékot, Zalán imád legózni, Eszter vágyott egy tabletre, Barni pedig nagyon szeret fényképezni és szüksége volt egy állványra. Annak érdekében, hogy a gyerekek otthonról tudjanak tanulni ezek mellé érkezett egy laptop is meglepetésként. Miután minden gyereket beszippantott a sok ajándék, volt lehetőségünk beszélgetni.

Nem volt semmi művi, semmi megrendezett. Ültünk a kis teraszból átalakított étkezőben, a kihúzható kis asztal mellett egy széken, és Esztike által készített kókuszgolyót majszoltuk. Felidéztük Balázs emlékét, kicsit meg is váltottuk a világot. Észre sem vettük, hogy órák teltek el. Akkor, ott megállapodtunk abban, hogy kilép a névtelenségből, hogy mások is kezet nyújtsanak a rászorulóknak.

Sok mindenről beszélgettünk, de mondott valamit, ami még most is visszacseng a fülemben. Annyi helyre kell a segítség, hogy elengedhetetlen az összefogás a szükségben. Azok az emberek, akik nap mint nap az életüket kockáztatják az embertársaikért, mentősök, tűzoltók, rendőrök éppúgy megérdemlik, hogy a bajban rajtuk és családjaikon is segítsen valaki.

Tiborcz István, aki elhunyt barátunk és bajtársunk családjának minden adóságát kifizette, ma azt is megígérte, hogy Balázs családja mellett marad és a továbbiakban is segíteni fog nekik. Köszönjük Istvánnak és annak a sok-sok jó embernek a segítséget, akik megváltoztatták három csodálatos gyermek jövőjét.”

Fotók: Gera Zsolt

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb