Mindenmás

Újabb részletek a mórahalmi tragédia kapcsán: nincs kiskorú az áldozatok között

Rengeteg üzenetet kaptunk az éjfél előtt Mórahalmon történt halálos tömegszerencsétlenség kapcsán, több olvasónk is arról írt, hogy az áldozatok között kiskorúak is voltak. Utánakérdeztünk a dolognak, nem hivatalos, de megbízható forrásainktól úgy értesültünk, a balesetnek nem volt 18 év alatti áldozata, a hét helyszínen elhunyt utas mindegyike felnőtt férfi volt.

A baleset körülményei időközben napvilágra kerültek. Az egyterű Baja irányából tartott Szeged felé az 55-ös főút mórahalmi belterületi szakaszán háromnegyed tizenkettő előtt pár perccel. A baleset a mórahalmi temető közelében történt, a Szegedi út és a Mező utca kereszteződésénél történt, azt követően, hogy egy szerb honosságú egyterű sofőrjét a mélységi ellenőrzésben résztvevő rendőrök igazoltatni próbálták.

A tíz illegális bevándorlót szállító férfi ekkor gázt adott és nagy sebességgel próbálta meg elhagyni a helyszínt, elvesztette az uralmát a jármű felett, egy virágbolt bejáratának csapódott és felborult. Az ütközés erejét ól mutatja, hogy annak következtében az üzlet falából is kitört egy nagyobb darab.

A jármű a becsapódás helyszínétől mintegy 20 méterre állt meg az oldalán. Az egyterű hátsó része összeroncsolódott, az autó alkatrészei szétszóródtak a főúton.

Az autóban a sofőr mellett 10 illegális migráns utazott. A balesetben a sofőrrel együtt négyen megsérültek, a többiek a helyszínen meghaltak.

A cikkünk bevezetőjében leírtakat a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság egyelőre nem tudta hivatalosan megerősíteni, aa sajtóosztálytól azt a választ kaptuk, hogy még vizsgálják az ügy körülményeit. Az autót vezető férfit elfogták, előállították és – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés és halálos tömegszerencsétlenség okozása miatt indul ellene eljárás.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb