Szegedi Arcok

Közismert DJ mentett életet Hódmezővásárhely belvárosában (18+)

Közismert lemezlovas vitt véghez – minden túlzás nélkül – hőstettet egy hete Hódmezővásárhely belvárosában, a Zsüffland Party házigazdája, a Raktár Café rezidense és a Rádió 88 szombat esti mixműsorának DJ-je, Fürdök Zoltán egy biciklibalesetet szenvedett férfit mentett meg. Mint a fiatalember a Promenad24-nek elmondta, a férfi hátrabicsaklott fejjel, kifordult szemmel, rengeteg vért veszítve feküdt a Rapcsák András utca térkövén, mellette a saját, zokogó kislányával.

Fontos: kérünk, csakis akkor olvasd tovább cikkünket, ha erős idegzetű vagy és elmúltál 18 éves.

HORRORISZTIKUS JELENET, A KISLÁNY SZEME LÁTTÁRA: ÖMLÖTT A VÉR, NEM LÉLEGZETT A FÉRFI

Mint a Promenad24 írja, a közismert lemezlovas péntek este, miközben éppen egy karácsonyi díszeket tartalmazó csomaggal tekert, egy hatalmas csattanásra figyelt fel a Deák és a Lázár utcák sarkán.

Előtte, tőle alig 10 méterre, egy 60 év körüli férfi haladt biciklivel kislánya társaságában, amikor a férfi kerékpárjának váza egyszerűen kettétört. A kerékpár a villa és a kormány mellett pattant szét, a férfi feje pedig nagy erővel, tompítás nélkül az utca térburkolatába csapódott.

Fürdök Zoltán leugrott a biciklijéről és odaszaladt segíteni, horrorisztikus kép fogadta:

  • négyzetméternyi területet borított el a férfi vére a Rapcsák András utcán,
  • a feje félig maga alá és hátrabicsaklott,
  • olyan sok helyen ömlött a vér, hogy az összes ponton leszorítani, elállítani sem lehetett,
  • eszméletét elveszítette,
  • a szeme, már azt amennyire a sok vértől egyáltalán már látni lehetett, kifordult,
  • de a legrosszabb, hogy nem is lélegzett – idézte fel a sokkoló eseményeket a portálnak Zoli. A DJ hozzátette, eközben, teljesen érhető módon a férfi kislánya torkaszakadtából ordított édesapjáért. Zoli biztosra vette, hogy a férfi már nem is él.

MINDENT EGYSZERRE: SZABADDÁ TENNI A LÉGUTAKAT, HÍVNI A MENTŐKET, MEGNYUGTATNI A ZOKOGÓ KISLÁNYT

A lemezlovas ekkor kitapogatta, és kiderült, a férfinek van pulzusa, de légzése nincs, a rengeteg vér elzárta a légutakat. Ezt próbálta eltávolítani, a légutakat szabaddá tenni. A DJ úgy emlékezett, valami földöntúli nyugalom és magabiztosság szállta meg, melyet később tudott csak felidézni. Míg a férfit ellátta, állapotát stabilizálta, a sikítozó kislányt is nyugtatta, feladatokat adott neki, beszélt hozzá, de a mentőket is hívta telefonon. Az életmentés alatt ruházatának felső két-három rétege teljesen átázott a férfi vérével, a végén egy szál pólóban feküdt a férfi mellett.

További balszerencse a történetben, hogy ebben az időszakban rajtuk kívül senki sem közlekedett a Rapcsák András utcán. A mentősök érkezése előtt, azzal közel egy időben, két fiatal srác állt meg, akik már a csomagok és bicikli összeszedésében segédkeztek.

MENTŐK: HA NEM SEGÍT A LEMEZLOVAS, A FÉRFI PÁR PERC ALATT MEGHALT VOLNA

A kiérkező mentők nemcsak Zoltán tettét, lélekjelenlétét és szakszerű beavatkozását dicsérték meg, de azt is kijelentették, ha nincs ott valaki, aki ilyen szakszerűen, pontosan siet a férfi segítségére, akkor fél perc alatt saját vérétől megfullad.

A férfiről, már a mentőbe helyezés után derült ki, Zoltán ismerőse, de a rengeteg vértől akkor ezt nem tudta. A férfinek a hatalmas sebek és vérzések mellett súlyos agyrázkódása lett, látását még egy hét múlva sem nyerte vissza, de már szépen gyógyul, köszönhetően Zolinak, akinek tőle is kijártak a köszönet szavai, ajándékot is küldött neki a férfi családja, de a legszebb köszönet a megmentett férfi kislányától érkezett – mesélte Zoli és hozzátette, azóta is, amikor csak eszébe jut és éjszakánként felidézve a történteket, valami bizsergés-borzongás járja át.

Úgy érzi, több lett azzal hogy mindezt átélhette és élete végéig emlékezni fog arra, hogy megmentette egy ember életét úgy, hogy már az elején érezte, ez csak rajta múlik.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb