Közélet

Szegeden is elindult a gyerekek oltása, egy 10 éves kisfiú volt az első

Ma reggel elindult az 5 és 11 év közötti gyerekek oltása, Szegeden a Tisza Lajos körút 97. szám alatti SZTK-ban és Korányi fasor 6. alatt várják a szülőket és a kicsiket. Az első beoltott magyar gyerek a 10 éves Puhl Zalán volt, a Magyarország Kormánya Facebook oldalra feltöltött videóban a kisfiú arról beszélt, egy kicsit csípett neki, de egyáltalán nem fájt.

“Mi már nagyon vártuk, gyakorlatilag a centit vágtuk otthon, hogy mikor jöhetünk az első oltásra” – magyarázta a videóban az első beoltott magyar gyermek édesanyja, Réti Barbara arról beszélt, hogy a férjével mindketten túlestek már a fertőzésen és a harmadik oltáson is. “Nem szerettük volna, hogy megfertőzhesse a nagyszülőket” – nyilatkozta az anyuka.

KEDDEN ÉRKEZETT MEG AZ ELSŐ PFIZER-SZÁLLÍTMÁNY

A gyermekek oltása szerdán reggel kezdődött meg az erre kijelölt kórházi oltópontokon. Az 5-11 éves gyerekeket – akárcsak a 12–15 éves korosztálynál – kizárólag Pfizer-vakcinával oltják be. Kedden kora reggel megérkezett az 5-11 év közötti gyerekek oltására alkalmas vakcina első szállítmánya, 138 ezer adag oltóanyagot küldött Magyarországra a Pfizer.

Az elmúlt évben több millió adag vakcina érkezett légi úton Magyarországra, de ez az első olyan Pfizer-szállítmány, amelyben kifejezetten a gyermeknek szánt vakcinák vannak.

MEGOSZTÓ TÉMA AZ 5 ÉS 11 ÉV KÖZÖTTI GYEREKEK OLTÁSA

Kevés megosztóbb téma van, mint az 5-11 év közötti gyerekek ma indult oltása. Pontosan egy hete nyílt meg a regisztráció a szülők előtt, az alábbi, Benneteket faggató videónk is aznap készült:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb