Mindenmás

Napi pakk: mindössze 1 fok, növekvő benzinár és hosszabbított nyitvatartás a határon

Nem lesz melegünk szerdán: a hajnali -4 fok után napközben is csak 1 fok körül alakul a hőmérséklet, tehát kapd magadra a nagykabátot: hideg lesz ma Szegeden. Nem akarunk lelombozni, de ma a benzin ára is növekedésnek indult, tehát visszakúszunk az 480 forintos ármaximum közelébe. Jó hírekkel is szolgálunk azért szerdára: tele vagyunk szülinaposokkal és mától hosszabbított nyitvatartással működik az ásottthalmi kishatár. Kortyolj egy nagyot a kávédba, itt a Szeged365 napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Valér, Detre, Dezsér, Dezsider, Dezső, Mária és Valérián nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 219 éve született Bolyai János matematikus. Az egyik leghíresebb, a legeredetibb gondolkodásúnak tartott magyar matematikus.
  • 93 éve megszületett Szilágyi György költő, író, humorista (Hanyas vagy?).
  • 82 éve látta meg a napvilágot Andor Éva, Liszt Ferenc-díjas szoprán opera-énekesnő, főiskolai tanár. 2014-ben hunyt el.
  • Ma lett 72 éves Don Johnson színész, rendező (Miami Vice, Harley Davidson és Marlboro Man, Nash Bridges – Trükkös hekus).
  • 50 éve született Fésűs Nelly színpadi- és filmszínésznő, a budapesti Moulin Rouge dívája.
  • 12 éve először szállt fel a Boeing 787. A típus hivatalos neve: Dreamliner.
  • 6 éve hunyt el Benkó Sándor Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas klarinétos, mérnök, a Benkó Dixieland Band alapítója.

KÖDÖS, SZÜRKE LESZ A SZERDA

Szerda reggelre köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződhet, és napközben is jobbára borongós, szürke, tartósan ködös időre van kilátás Szegeden. Legfeljebb rövid időszakokra süthet ki a nap, tehát nem egy strandidőnek nézünk elébe. Hajnalban -4 fokra van kilátás, míg délután csupán 1 fokig emelkedik fel a hőmérő higanyszála Szegeden.

NAGYOT DRÁGUL AZ ÜZEMANYAG SZEGEDEN

December 15-én jelentősen emelkedhetnek a hazai üzemanyagárak – írta meg hétfő reggel a Holtankoljak.hu. A portál közleménye szerint a benzin nagykereskedelmi ára bruttó 10 forinttal emelkedik, a gázolajért pedig bruttó 7 forinttal kell majd többet fizetnie a töltőállomásoknak.

HOSSZABBÍTOTT NYITVATARTÁS A HATÁRÁTKELŐHELYEN

Az ünnepi időszakra tekintettel hosszabbított nyitvatartással dolgozik szerdától az Ásotthalom közúti határátkelőhely. Az átkelő 2021. december 15-től 2022. január 15-ig 7 és 22 óra között fogadja az utasokat.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb