Sport

Szomorú hír rázta meg a szegedi testépítő-társadalmat: koronavírusban halt meg a legenda

Koronavírusban meghalt Vida Zoltán, a magyar testépítés egyik legismertebb alakja – írja az Index. A szegedi builder körökben is nagy tiszteletben álló legenda halálhírét a felesége jelentette be, aki azt is leírta, hogy a testépítőt a koronavírus vitte el.

A beszámolók szerint Vida Zoltán heteken át küzdött a betegséggel, amely végül elvitte. A Covid előtt állítólag nem hitte, hogy megbetegedhet, tökéletes fizikai állapotban volt még az utóbbi időben is.

Vida Zoltán (jobbról) 13 évesen kezdte a sportot, legenda lett belőle.

“ZOLIKÁM, AZÉRT MEG TUDNÁL ENNI 3-4 TÁNYÉR KAKASFEJE PÖRKÖLTET, IGAZ?” – ÍGY EMLÉKEZTEK A SPORTTÁRSAK

“Talán nem túlzok ha azt mondom, mindent neki köszönhetek” – búcsúzott Vida Zoltántól közösségi média oldalán a közismert szegedi testépítő, Kokovai Andor, akinek hét éven át volt a legenda az edzője. “Nagyon sokat tanultam tőle, a keze alatt tudtam többszörös Magyar Bajnok lenni, jutottam ki nemzetközi versenyekre, nyertem abszolút bajnokságokat!Amikor felhagytam a versenyzéssel, ő adott motívációt versenyfelkészítőként, bíróként! Csodáltam mindig azt az energiát, amivel a versenyzők felé fordult!” – írja Kokovai, aki szerint egy korszak zárult le Vida halálával. “Számos bajnokot nevelt ki, számos pofont kapott, de ő akkor is kitartott e hálátlan sport mellett!” – zárta sorait a többszörös magyar bajnok szegedi.

“Maradok tisztelettel, ahogy mindig mondtad, a Porondmester” – búcsúzott röviden a szintén szegedi Eszteró Zsolt, a 2008 NAC Páros Világbajnokság győztese, a Pump Flex és a Bodybuilder magazinok egykori szerkesztője.

Fotó: Eszteró Zsolt (jobbról), Facebook.

“Én csak a tűzet adtam magamból, deazt se tudtam, hogy kell Bajnok módon edzeni! Vida Zoltán megmutatta!” – írta mesterétől Földi Zoltán IFBB Európa Bajnok, aki egy jópofa sztorit is megosztott a Facebook oldalán: “Általában mikor csontos fejjé voltam diétázva, 3-4 hónapos versenyfelkészülés végén, egy Nemzetközi versenyen a mérlegelés előtti percekben, mikor már alig vártam hogy egy kis rizst ehessek, ha megvan a súlyom, mindig ott állt mellettem és megkérdezte, – Zolikám azért most megtudnál enni 3-4 tányér kakasfeje pörköltet, kenyér nélkül, igaz?”

13 ÉVESEN KEZDTE, LEGENDA LETT BELŐLE

A salgótarjáni születésű Vida Zoltán 13 éves kora óta űzte a sportot a legmagasabb szinten. Első edzőtermét 1990-ben nyitotta meg, nem sokkal később már központi alakja lett a sportnak. Versenyzői egyebek mellett hat világbajnoki és négy európai bajnoki címet zsebeltek be. A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán végzett szakember nevéhez fűződik számtalan magyar testépítő felkarolása és a Bodysport Kupa megalapítása. Haláláig a NAC nemzetközi testépítő-szövetség magyar elnöke volt. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb