Kikapcs

Szegedi balhé az X-Faktorban: a Kultúrkör dallopással vádolja Alee-t

Súlyos váddal illette a tehetségkutató döntősét a pár hete kiesett szegedi Kultúrkör zenekar énekese, Darvasi Áron szerint (a részben szintén szegedi) Alee avagy Balázs Alex egy külföldi előadótól nyúlta az egyik dalát – írja az Index.

A cikk szerint Alee korábbi versenytársa, a Kultúrkör zenekar énekese dallopással vádolja őt. Balázs Alex Nem felejtek című számáról van szó, amely Darvasi Áron szerint az Ocean Wisdom zenekar Brick or Bat című szerzeményének koppintása.

Az eredeti dal:

…és az Alee-verzió:

Speciel tényleg hasonlít, na.

A Blikk megkeresésére Alee azt mondta, bár a két dalban valóban hasonlít a ritmus, ő még soha nem hallott az említett formációról. Hozzátette azt is, hogy egyébként könnyedén előfordulhat, hogy a beat hasonlóságot mutat, mivel általában online keresgél alapokat különböző producerektől, és ezekből indul ki, illetve ezeket formálja át, amikor nekiül egy újabb nótának. Így került be a legutóbbi számába is a metálrész, hogy ne legyen pont ugyanolyan. Azt, hogy a producer vajon az említett Ocean Wisdom-dalból merített-e ihletet, nem tudja, mindenesetre ő senkit sem másolt, és a száma szerinte teljesen egyedi lett. Hogy az alap esetleg hasonlít, csupán annyin múlik, amit felvezetett.

“A Kultúrkör ezen tagjának üzenem: legközelebb, mielőtt valakiről ítéletet mond, járjon utána, hogyan működik egy rappernél a dal írásának folyamata” – magyarázta Balázs Alex.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb