Mindenmás

Újabb fejlemények a mórahalmi halálos balesetről: nem egy, hanem két embercsempész ült az autóban, az egyikük életét vesztette

Nem egy, hanem két embercsempész ült abban az autóban, mely hétfőn éjszaka szenvedett balesetet Mórahalomnál. Egyikük életét vesztette – közölte a rendőrség csütörtökön reggel a honlapján.

Mint írják, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Bűnügyi Technikai Főosztályának munkatársai közösen dolgoznak a 2021. december 13-án történt baleset áldozatainak azonosításán. Ennek során megállapították, hogy az egyik elhunyt, egy szerb férfi.

ÁSOTTHALOM KÖZELÉBEN VETTÉK FEL A MIGRÁNSOKAT

A nyomozás során beszerzett adatok szerint a két csempész Ásotthalom közelében vette fel az illegális migránsokat, majd Szeged irányába indultak velük. A járművet a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján az a szerb állampolgár vezette, aki a későbbi balesetben a helyszínen meghalt. Rajta kívül hat illegális migráns vesztette életét. Társa és három határsértő megsérültek. A rendőrök az életben maradt szerb férfit elfogták, előállították és őrizetbe vették. Az ügyészségen embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt kezdeményezik letartóztatását.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb