Közélet

Szeged365 live: indul a szegedi közgyűlés, fodrozódik az IKV-botrány és kiderül, Orbán Hédi marad-e az Agóra vezetője

Reggel 9-től kezdetét veszi a 2021-es év utolsó közgyűlése a Szegedi Városházán, amelyről élő videóban jövünk. Előzetesként érkezzen néhány téma, amelyek a héten lezajlott bizottsági üléseken történtek alapján valószínűleg előkerülnek ma délelőtt.

ELFOGADTÁK A GAZDÁLKODÁSRÓL SZÓLÓ RENDELETET, KORLÁTOZNI FOGJÁK A VÁROSI CÉGEK KIADÁSAIT

Elfogadták a város átmeneti gazdálkodásáról szóló rendeletet a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának keddi ülésén. Újdonság, hogy a város a bevételeket korlátlanul beszedheti, a kiadásokat azonban korlátozni fogják.

VISSZATÉR A KÖZÉLETBE NÉMETH ISTVÁN

Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ex-igazgatóját jelöli Botka László a Szegedért Alapítvány titkári, egyben ügyvezető kuratóriumi tagi pozíciójára. Elődje, Kapás Ferenc nemrég mondott le.

EURÓPA 200 LEGSZENNYEZETTEBB LEVEGŐJE KÖZÖTT A SZEGEDI

Haág Zalán (KDNP) a napokban arról küldött közleményt, hogy ma délelőtt a zöldpolitikája miatt kéri számon Mihálik Edvin zöld városért felelős tanácsnokot. A kérdések többek között arra irányulnak majd, hogy Szeged a levegő szennyezettségét tekintve Európa 200 legrosszabb helyzetben lévő települése közé került, továbbá arról is, hogy Mihálik parkolóhelyeket szüntetett meg a rakparton, a belvárosba terelve a könnyezetszennyező autókat.

KI NYER MA? JÁTÉK ÉS MUZSIKA HELYETT ELDŐL, MARAD-E ORBÁN HÉDI AZ AGÓRA ÉLÉN

Szerdán zárt ajtók mögött tárgyalt a kulturális bizottság, a fő téma az volt, hogy 2022. február 15-én lejár a Szent-Györgyi Albert AGÓRA jelenlegi igazgatója, Orbán Hédi vezetői megbízatása. A közismert szegedi kultúraszervező messziről jött kihívót kapott, pozíciójára Balázs Csaba pályázik, aki december 31-ig a Siklósi Várszínház igazgatójaként dolgozik. A tét nagy, február 16-ától a megválasztott igazgató feladatkörébe tartozik majd az egy intézmény alá összevont művelődési házak vezetése is.

TOVÁBB FODROZÓDIK AZ IKV BOTRÁNY

“Izgalmas közgyűlés várható ismételten” – írja közösségi média oldalán Chovanecz Kata, aki arról számolt be, hogy az IKV térítési díjat szed a mai napig, egy szociálisan rászoruló bérlőtől például 270 ezer forintot kér az önkormányzati cég. “Emlékeim szerint október 8-án a jogellenesen előírt térítési díj fizetési kötelezettséget hatályon kívül helyezte a közgyűlés, és módosította a kormányhivatal törvényességi felhívása alapján a rendeletet” – számolt be róla a képviselőnő.

Magyar Andor kollégánk már a Szegedi Városházán várja a rajtot, 9-kor indul az élő stream!

FRISSÍTVE (09:00): KEZDÜNK, ÉLŐBEN JÖVÜNK A SZÉCHENYI TÉRRŐL

Pontban 9-kor elindult a közgyűlés, az alábbiakban egy élő videóval jövünk, a délelőtti órákban pedig a részletes összefoglaló is érkezik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb