Közélet

Tiszta GTA San Andreas: BMW-vel menekültek a migránsok Üllésen a polgárőrök elől

Hétfőn nem mindennapi hajtóvadászat indult meg Ülllésen, ugyanis egy migránsokkal megtömött BMW száguldott át a településen, amit a helyi polgárőrök szúrtak ki. A GTA San Andreasba is ékesen beillő jelenetre Megyeri Árpád, az Üllési Polgárőr Egyesület tagja hívta fel a figyelmünket, aki elmondta, hogy végül 6 szír menekültet és egy szintén szír állampolgárságú sofőrt sikerült elfogni.

Az eset tegnap, azaz december 13-án történt, amikor az üllési polgárőrség tagjai a település belterületén figyelmesek lettek egy német felségjelzésű BMW személygépkocsira, amelyben láthatóan sokan tartózkodtak. Megyeri Árpád az Szeged365-nek elárulta, hogy ezek után EDR rádión értesítették a Csongrád-Csanád Megyei Tevékenységirányítást, és jelezték a jármű haladási irányát.

MEGINDULT A HAJTÓVADÁSZAT

A jármű vezetője észrevette, hogy követik, ezért a közlekedési szabályokat figyelmen kívül hagyva, nagy sebességgel haladt Forráskút, Csólyospálos településeken keresztül Kiskunmajsa irányába – mesélte Árpád, majd hozzátette, hogy ekkor már a Bács-Kiskun megyei rendőrök koordinálták a megállítást, ami Kiskunmajsa belterületén sikerült is. Megyeri Árpád továbbá azt is kiemelte, hogy a személygépjárműben a vezetőn kívül 6 fő, magát szír állampolgárnak valló, szerb menekült igazolvánnyal rendelkező személy utazott, a jármű vezetője pedig szintén szír állampolgárnak vallotta magát és német ideiglenes okmányokat mutatott fel. Az embercsempésszel, illetve az illegális bevándorlókkal szemben a rendőrség a vonatkozó előírások szerint kezdte meg az eljárást.

A hajtóvadászatban szerencsére senki sem sérült meg, viszont Mórahalmon már igen:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb