Kikapcs

Szegedi srác nyerte a jubileumi X-Faktort

Rögtön pontosítanánk cikkünk címét: szegedi-kevermesi srác nyerte a tizedik X-Faktort, a döntőben a harmadik Ferenczi Kamillát és a második helyezett Paulinát maga mögé utasítva a 16 éves hip hop mágus Balázs Alex, avagy Alee hozta el a jubileumi évad első helyét és a vele járó 12 millió forintot. Hogy miért írtunk szegedit és kevermesit egyszerre, a cikk végén kifejtjük.

  • Vastag Csaba,
  • Kocsis Tibor,
  • Oláh Gergő,
  • Danics Dóra,
  • Tóth Andi,
  • Opitz Barbara,
  • Ricco & Claudia,
  • az USNK
  • és Ruszó Tibi
  • után végre-valahára egy SZEGEDI, Balázs Alex avagy Alee folytatja a sort!

Hogy milyen volt a jubileumi évad színvonala és hogy gáz volt-e Gáspár Laci múlt hétvégi Zöld Hajú Lánya (OMG), most ne menjünk bele, fókuszáljunk arra, amire a leginkább büszkék lehetünk: az idén több szegedinek is drukkolhattunk (Tabatabai Nejad Flóra, Balázs Alex, Kultúrkör).

MÉLYSZEGÉNYSÉGBŐL A CSÚCSRA

Mélyszegénységből és szinte a teljes magányból az RTL Klub egyik legtehetségesebbnek tartott sztárnövendékévé vált Balázs Alex, az X-Faktor versenyzője. A ByeAlex csapatába tartozó srác kendőzetlen őszinteséggel vallotta be: sokszor volt magányos, depressziós és akadt, hogy droghoz is nyúlt; ebből a pokoljárásból rántotta ki a rap, ami egészen a szombat esti győzelemig repítette őt.

MOST AKKOR, SZEGEDI VAGY NEM SZEGEDI?

Alex a Story magazinnak mesélt a Kevermesen töltött gyermekkoráról, amely egészen jól indult, majd miután szülei elváltak, fenekestől felfordult az élete. Szülei válása nagyon megviselte őt, 13 évig élt az édesanyjával, de miután meghalt a nagymamája, úgy érezte, tovább kell lépnie, így Szegedre költözött az apjához. “Anyumnak ez nagyon nehéz volt, akkor hunyt el a nagymamám, a sokk hatására úgy éreztem, más kell, nem tudok ott maradni”.

Az X-Faktor tizedik szériájának kezdete óta viszonylag gyakran írtunk Alexről (akárcsak bármilyen, szegedi vonatkozású fejleményről), a cikkeinkben leegyszerűsítve, szegedit írtunk, akárcsak a műsor készítői, amikor a válogatón bemutatkozó srác nevét kiírták. Később, amikor az RTL Klub kamerái Kevermesen mutatták be Alee szülői házát, rengetegen ránk írtatok, hogy “hékás, nem is szegedi a srác” – a szegedi-kevermesi kettősségnek tehát a fent említett költözés az oka.

A költözéssel együtt azonban csak tovább tetőzött a baj. „Mivel mélyszegénységből jöttem, nekem új volt a városi környezet, az osztálytársaim kinéztek maguk közül” – a fiatal fiúra mentális problémák sokasága zúdult: tömegiszony, agorafóbia, pánikbetegség, depresszió és szorongás gyötörte. Rövidesen magántanuló lett, így talált rá a hip hop zenére, amely végül kihúzta őt a bajból.

Az újrakezdésben hatalmas szerepet jelentett neki az X-Faktor – nyilatkozta Alee. Noha néha még viszolyog a tömegtől, a műsorral sikerült legyőznie önmagát.

FRISSÍTVE: ÍGY MONDOTT KÖSZÖNETET A SZEGEDIEKNEK A GYŐZTES, AKINEK MÉG ARRA IS MARADT IDEJE, HOGY BETROLLKODJON GÁSPÁR LACINAK

“Köszönöm Szeged! Sikerült és ez a városom támogatása nélkül nem ment volna!” – köszönte meg a szegedieknek az X-Faktor győztese közösségi média oldalán és a Szegeden Láttalak Facebook csoportban.

A 16 éves rappernek a győzelem mellett arra is maradt ideje, hogy zöldre festett hajával odafricskázzon egyet az Omega dalába egy hete masszívan belesülő Gáspár Lacinak.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Belcampo Fernald
  2. Visszajelzés: พรมรถ
'Fel a tetejéhez' gomb