Szegedi ArcokVideo365

Hétmillió forintból varázsolta szebbé a rászorulók karácsonyát a szegedi Rotary Club

Az elmúlt 10 év legeredményesebb jótékonysági akcióját zárta a Szent-Györgyi Albert Rotary Club, amely támogatói segítségével hétmillió forint értékű adománnyal varázsolta szebbé Szeged és a környező településeken élő rászorulók karácsonyát. Az összegyűjtött adományok szétosztására hétfő délután a SZEKO Ipari Parkban került sor, ahonnan az ajándékokkal megpakolt autók el is indultak, hogy minél előbb célba érhessenek csomagjaikkal.

30 CSALÁD KARÁCSONYÁT VARÁZSOLJÁK SZEBBÉ

Mint ahogy Elekes Zoltántól, a Szent-Györgyi Albert Rotary Club tagjától megtudtuk, a Rotary Advent keretében 30 család karácsonyát varázsolják szebbé: a kerékpártól, a közüzemi számla tartozás kifizetésén keresztül, a hűtő, szárító – és mosógépig bezárólag nagyon sok meglepetéssel kedveskednek a rászoruló családoknak több mint 3 millió forint értékben. Nagyságrendileg 9 darab táblagépet visznek ki a családoknak, egy kicsit megkönnyítve, ha a Covid miatt otthonról kell tanulni a gyerekeknek.

TARTÓS ÉLELMISZERBŐL ÁLLÓ CSOMAGOKAT JUTTATNAK EL A SZEGED KÖRNYÉKI KISTELEPÜLÉSEKRE

Tavaly óta pedig tartós élelmiszerekből összeállított csomagokat is készítenek a Rotary tagjai. Idén 310 darab csomag készült, több mint másfél millió forint értékben. Ezekbe többek között rizs, liszt, cukor és olaj került. Ezeket a Szeged környéki kistelepüléseken élő családok kapják meg, ahol elkél egy kis segítség így az ünnepek tájékán. Ezen települések polgármesterei maguk jöttek el hétfő délután felvenni a csomagokat és elszállítani azokat a saját városukba, községükbe. Így az élelmiszercsomagok Sándorfalván, Kübekházán, Balástyán, Dócon, Ásotthalmon és Szatymazon varázsolják szebbé a nehéz helyzetben lévők karácsonyát.

A GYERMEKEK ÉS CSALÁDOK ÁTMENETI OTTHONA ÉS A GEMMA KÖZPONT IS RÉSZESÜLT AZ ADOMÁNYOKBÓL

Ez pedig még nem minden. Mellettük a Gyermekek és családok átmeneti otthona is gazdagabb lett a Rotary ajándékaival: az otthon lakói kaptak egy laptopot, sőt Londonból is érkezett számukra segítség, egy ottani Rotarys barát segítségével, aki 26 egységcsomagot készített számukra, amelyekbe ruhákat, játékokat, tápszert, pelenkát csomagoltak és még sok mindent, amire azt gondolták, hogy szükség lehet az otthonban. A Gemma Központ pedig a Goodwill Pharma jóvoltából vitamincsomagokat vehetett át, több mint egymillió forint értékben. Ezekben vitaminos nyalókák is találhatóak, amelyet a gyerekek is könnyebben és szívesebben elfogyasztanak.

MINDENKIHEZ MEGÉRKEZNEK AZ AJÁNDÉKOK MÉG KARÁCSONY ELŐTT

Elekes Zoltántól megtudtuk, a felajánlott tűzifát és az elektromos berendezéseket már kiszállították a családokhoz. A Taxi Plusz és a Rotary Club megpakolt autói pedig ma, holnap a további ajándékokat is eljuttatják a családokhoz, hogy teljes és örömteli legyen mindenki karácsonya.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb