Blog

Szeged365 Kisokos: mutatjuk mi lesz nyitva, illetve zárva az ünnepekkor

Az ünnepek alatt a korábbi évekhez hasonlóan megváltozott nyitvatartással működnek többek között a nagy áruházláncok, a patikák és a posta is, valamint baj esetén a központi orvosi ügyeletet kereshetjük fel. Cikkünkben összeszedtük nektek azokat a változásokat, amire számíthatunk karácsonykor.

BEVÁSÁRLÓKÖZPONTOK

December 24-én (pénteken) a törvényi szabályozás szerint 14 óráig lehetnek nyitva a nagy áruházak, ám az Országos Kereskedelmi Szövetséghez (OKSZ) tartozó láncok – Aldi, Auchan, Lidl, Penny, Tesco, Spar – legtöbb egysége 12 órakor bezár. Az áruházi dolgozók pihenése, családi ünneplésük segítése érdekében döntöttek így az OKSZ tagvállalkozásai.

ÁRKÁD SZEGED

A szegedi Árkádban december 24-én 9-14 óra között, 31-én szintén 9-14 óra között szerezhetjük be, ami elmaradt az ünnepek előtt. December 25-én és 26-án, illetve január 1-jén zárva tart a bevásárlóközpont.

TESCO

December 24-én minden Tesco áruház 12 óráig tart nyitva, 25-26-án pedig zárva tartanak.

LIDL

A Lidl-nél is hasonlóan alakul az ünnepi nyitvatartás, december 24-én délig mehetünk hozzájuk is vásárolni, míg karácsony első és második napján zárva tart az üzlet.

ALDI

Az Aldinál sem lesz ez máshogy, tehát:

  • december 24-én pénteken: 12:00-ig tartanak nyitva 
  • december 25-én szombaton: zárva lesz az üzlet
  • december 26-án vasárnap: szintén zárva tart az Aldi is.

ÜGYELETES GYÓGYSZERTÁR

Karácsonykor és az ünnepi időszakban a Vasas Szent Péter Gyógyszertár látja el az ügyeletet, de a Kígyó Patika is végig nyitva lesz.

KÍGYÓ PATIKA

A Kígyó Patika 2021. december 24-25-26-án, 31-én, és 2022. január 1-jén 08:00-16:00-ig tart nyitva.

VASAS SZENT PÉTER GYÓGYSZERTÁR

A Vasas Szent Péter Gyógyszertárba tulajdonképpen bármikor mehetünk, a nyitvatartáson felül minden nap reggelig találhatunk ott ügyeletet.

KÖZPONTI ORVOSI ÜGYELET

SZILÁGYI UTCA

December 24-én 16:00-08:00-ig lesz ügyelet, december 25-én és 26-án, valamint december 31-én és január 1-jén 24 órás, folyamatos ügyeleti rendben fogadják a betegeket a Szilágyi utcában.

MAGYAR POSTA

A posták december 24-én a szombati munkarendet követik, de legkésőbb aznap 12 órakor bezárnak, majd december 25-én és 26-án zárva tartanak. A két ünnep között (vagyis 27-től 30-ig) a normál menetben működnek. Szilveszter napján délig lehet postára menni, másnap ismét zárva lesznek, január 2-án a vasárnap általában nyitva lévő postákkal lehet számolni. Január 3-tól ismét a rendes nyitvatartási rend érvényesül, írta az Index cikkében.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb