Szegedi Arcok

Önzetlenség, négy keréken: 20 család karácsonyát tette szebbé a szegedi Taxi Plusz

Az adventi időszak a várakozás és a meghittség időszaka. Ilyenkor érzi azt igazán az ember, hogy szívesen ad, még akkor is, amikor a megfeszített kemény munka teszi ki a hétköznapokat. Nincs ezzel másként a Taxi Plusz hatalmas csapata sem, mert, ahogy már harmadik éve minden ünnep előtt, úgy most is segítő kezet nyújtottak számos szegedi családnak a szegedi Rotary Clubon keresztül. A részletekről Balán Tibor, a Taxi Plusz ügyvezetője mesélt a Szeged365-nek.

Számos nagyszerű kezdeményezésről írtunk már mi is az idei évben, hiszen mindenki ott segít a karácsonyi időszakban ahol tud és ebből bizony nem maradtak ki a szegedi Taxi Plusz sofőrjei sem. Ahogy tavaly, úgy idén is a nyakukba vették a várost és annak környékét, hogy a szegedi Rotary Club által előkészített csomagokat a családoknak eljuttassák. Hogy honnan ered a közös jótékonykodás? Erre már Balán Tibor, a Taxi Plusz ügyvezetője adta meg nekünk a választ.

OLYAN HAGYOMÁNYT SIKERÜLT TEREMTENI, AMI TÉNYLEG SZÍVMELENGETŐ

“A Rotary Club három éve keresett meg bennünket ezzel a feladattal. Természetesen örömmel vállaltuk. Azóta bejött a pandémia, és az elmúlt két évben nagyon sok emberben megváltozott valami. Rá kellett jönnünk, mint mindenkinek, hogy csak úgy tudjuk ezt túlélni, hogy ha még jobban próbálunk egymásnak segíteni. Ez csak megerősített bennünket abban, hogy továbbra is vállaljuk ezt a feladatot” – emelte ki a Taxi Plusz ügyvezetője, majd hozzátette, hogy nagyon hálás a társaság kollégáinak, hiszen 20 csomagot vittek ki összesen 2 nap alatt, amire negyvenen jelentkeztek a sofőrök közül. Mint mondta, úgy érzik, hogy egy olyan hagyományt sikerült teremteni, ami tényleg szívet melengető, hisz mindenkinek megvan a saját gondja az életben, mégis gondolkodás nélkül a jó ügy mellé álltak a Taxi Plusz sofőrjei.

20 CSALÁDNAK TETTÉK SZEBBÉ A KARÁCSONYT

Hétfőn kezdték meg az ajándékok kiszállítását a Taxi Plusz sofőrjei. Ekkor 15 családhoz sikerült eljutni nem csak Szegeden, hanem Pusztamérgesen, Balástyán és Zsombón is, míg kedden még 5 családhoz látogattak el. Balán Tibor ezzel kapcsolatban elárulta, hogy nem számított a csomagok mibenléte, vittek konzervet, burgonyát, lisztet, tartós élelmiszert és még két kerékpárt is, vagyis mindent, amit a szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Club összegyűjtött. Az ügyvezető mindezek mellett kiemelte, nem adják fel ezt a remek kezdeményezést, természetesen a jövő évben is lehet majd rájuk számítani.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: perfection wheels reviews
'Fel a tetejéhez' gomb