Szegedi Arcok

BUÉK 2022: fogadd Dr. Katona Márta, Kondé Lajos atya és Barnák László színházigazgató üzenetét útravalóul az új évre

Az újév csodálatos időszaka az esztendőnek. Teli vagyunk az új kezdet reményével, régóta dédelgetett tervekkel, nagy fogadalmakkal és elhatározásokkal. Cikkünkben Dr. Katona Mártát, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikájának professzorát, Szeged díszpolgárát, Kondé Lajos atyát, a szegedi dóm plébánosát, és Barnák Lászlót, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatóját kérdeztük arról, ők mit várnak 2022-től.

KONDÉ LAJOS ATYA: “BIZALOMMAL ÉS REMÉNNYEL TEKINTSÜNK A JÖVŐRE”

Január elsejének, az újév kezdetének is megvan a maga üzenete. Ez a nap a béke, Mária istenanyaságának ünnepe és a polgári év kezdete -az egyházi év advent első napjával kezdődik-, amikor az ember segítséget kér az Istentől.

“Elég zaklatott és zilált volt az elmúlt év, hiszen mennyi kapcsolat és közösség bomlott fel, vagy került nehéz helyzetbe, ezért azt szeretném ettől az évtől, hogy megtaláljuk azokat a kapcsolatokat, amelyek közel visznek bennünket a másikhoz. Ne a félelem uralkodjon bennünk, hanem az a bizalom, az a nyitottság, amivel közeledhetünk a másik emberhez. Legyünk egymás iránt figyelmesek, legyen bátorságunk újrakezdeni dolgokat, kezdeményezzünk mások felé, hogy újra visszaálljanak azok a harmonikus emberi kapcsolatok, amikre vágyunk” – szólt Kondé Lajos atya üzenete a Szeged365.hu Olvasóinak.

A plébános azt is hozzátette, ne feledjük, annak, aki hittel éli az életét van egy olyan kapaszkodója, hogy ő nincs egyedül, hiszen valakihez tartozik, és ez segít, hogy bizalommal és reménnyel tekintsen a jövőbe.

Fotó: youtube.com

DR. KATONA MÁRTA: “BOLDOGABB ÉS EGÉSZSÉGESEBB ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDEN SZEGEDINEK”

A szegedi csecsemő- és gyermekgyógyász, gyermekkardiológus professzor barátai körében búcsúztatta a 2021-es évet. Nagyon jól összeszokott csapatról van szó, árulta el Katona Márta, így most is nagyon jól érezték magukat egymás társaságában és külön öröm a doktornő számára, hogy az év utolsó napját is együtt tölthették. Mint megtudtuk, a szilvesztert közös vacsorával, majd egy kis tévézéssel és zenehallgatással ünnepelték.

A doktornő azt is elárulta, orvosként bízik benne, hogy 2022-ben végre legyőzzük a járványt, elmúlik ez a rettenetes időszak, amire már nagyon jó tendencia mutatkozik, hiszen ahogy növekszik az oltottaknak a száma és a higiénés rendszabályok betartására is nagyobb figyelmet fordítunk, előbb-utóbb diadalmaskodunk a koronavírus felett, és ez egy nagyon nagy összefogás eredményét jelenti.

“Boldogabb új évet kívánok mindenkinek, mint az előző, hiszen sokunknak nehéz volt az elmúlt esztendő: nagyon sok lemondással, anyagi nehézséggel, a társas kapcsolatok megromlásával járt együtt a vírus. Ennek ellenére nem szabad feladni és ennél boldogabb, egészségesebb új évet szeretnék kívánni!” – üzente Katona Márta a Szeged365.hu Olvasóinak.

Fotó: nol.hu

BARNÁK LÁSZLÓ: “LÁSSUK MEG A SZEMÉLYES KAPCSOLATOK ÉRTÉKÉT ÉS NE HAGYJUK, HOGY MEGKOPJANAK, VAGY ELTŰNJENEK A JÖVŐBEN”

A Szegedi Nemzeti Színház főigazgatójaként Barnák László a teátrum szilveszteri gálaműsorában vett részt, ahol egy estére megidézték a régi Táncdalfesztiválok hangulatát. Mint mondta, egy színész számára az, hogy színpadra állhat és a közönséget szórakoztathatja már méltó búcsú az óévtől, de a műsor után azért a kollégákkal koccintottak egyet az újévre.

Barnák László elárulta, hogy nagyon bizakodik abban, hogy 2022-ben az a pandémiás helyzet, ami beárnyékolta a színház működését is el fog múlni és ezáltal visszatérhet az az idő, amikor szabadon, lazán és örömmel élvezhettük az előadásokat. “Az elmúlt nyár megmutatta, hogy ez a Szabadtéri esetében mennyire működik, több mint 60 ezer nézőnk volt. Idén nyáron is nagy szeretettel várjuk a szegedieket a Dóm térre és az újszegedi előadásokra, ugyanúgy, mint a színház sokszínű darabjaira” – mondta el a főigazgató.

“Az egymással való személyes kapcsolat a legfontosabb, nem szabad hagynunk, hogy az internet, a fogyasztói társadalom által generált vágyak, illúziókeltés tévútra vigyen minket. A legfontosabb a személyes találkozás, a beszélgetés, ha ott vagyunk egy térben, ha látjuk és halljuk egymást és bízom benne, hogy ezek a kapcsolatok nem fognak megkopni, vagy eltűnni. Lássuk meg ennek értékét és gyakoroljuk is ezt a jövőben” – üzente a főigazgató a Szeged365.hu Olvasóinak.

Fotó: szinhaz.org

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb