Közélet

Március 15-én jön a következő Békemenet, 680 ezer embert várnak

Bejelentette a következő Békemenet időpontját Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány elnöke, mint egy friss videóban elmondta, március 15-én a legutóbbi, 340 ezres résztvevői számot is igyekeznek majd túlszárnyalni.

„Szerintem már most el kell kezdeni a felkészülést a következőre. Március 15-re kétszer annyian kell lenni” – hangsúlyozta. Csizmadia László elmondta, hogy a Békemenettel Brüsszel felé is kell bizonyítani, itthon pedig „meg kell mutatni az erőnket”.

Ez az erő nem mások ellen szól, nevetséges, amikor úgyis padlón van az ellenfél, ugye a jelen pillanatban azt láthatjuk, hogy magát keresi. Ki a hunyó, meg kit kell megkeresni, ez a játék folyik. Lukra futottak, mert ők nem Márki-Zayt akarják, csak közben ebbe a dologba Bajnai is belekeveredett

– magyarázta, majd, mint mondta, számára egészen világos, hogy Gyurcsány Ferenc irányít.

Utoljára október 23-án rendeztek Békemenetet Budapesten, ahol a résztvevők a 2006-os rendőri túlkapások útvonalán haladtak végig. Az már a nyolcadik Békemenet volt, a harmadik és az ötödik demonstráció szintén október 23-ra esett, az utolsó kettőt 2014-ben és 2018-ban, közvetlenül az országgyűlési választások előtt rendezték meg.

Forrás: Index

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb