Mindenmás

Taxi szállította a migránsokat Szeged-Szőregen – letartóztattak egy 48 éves magyar férfit

A Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség járőrei elfogtak egy magyar állampolgárt, aki illegális migránsokat próbált az ország belseje felé szállítani – olvasható a police.hu oldalán. Mint írják, a magyar honosságú taxit a járőrök január 1-én 19 óra 45 perckor állították meg Szeged-Szőregen.

Az egyenruhások a gépjárműben a magyar állampolgárságú sofőr mellett négy határsértőt találtak, akik magukat szír állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

EMBERCSEMPÉSZÉS MIATT INDULT ELJÁRÁS

A rendőrök a 48 éves magyar sofőrt előállították, ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el. Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb