Kikapcs

Viszlát, Rudi és ünnepi díszkivilágítás – január 23-án kialszanak a karácsonyi fények Szegeden

Véget értek az ünnepek, lassan életünk visszatér a hétköznapi medrébe, ám van, ami Szegeden továbbra is emeli az itt élők hangulatát és megőriz egy kis szeletet a karácsony és az újév csodájából, az pedig nem más, mint a belváros díszkivilágítása, amely, mint Makrai Lászlótól, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától megtudtuk egészen január 23-ig velünk marad.

JANUÁR 23-IG GYÖNYÖRKÖDHETÜNK SZEGED DÍSZKIVILÁGÍTÁSÁBAN ÉS HATALMAS KARÁCSONYFÁJÁBAN, VALAMINT FOTÓZKODHATUNK RUDIVAL, A FÉNYSZARVASSAL

Az igazgató elárulta, nem csupán a díszkivilágításban gyönyörködhetünk január 23-ig, Szeged karácsonyfája a Klauzál téren és Rudi, a fényszarvas a Dugonics téren is felragyog még minden este a következő három hétben. Január 24-től, hétfőtől pedig megkezdődnek a bontási munkálatok és újra jó időre búcsút mondhatunk városunk téli csodáinak.

A SZEGED EYE, A FÉNYVILLAMOSOK ÉS AZ ADVENTI TROLIBUSZ JANUÁR 6-IG MARAD VELÜNK

Ha még nem volt időd felpattanni a Széchenyi tér ékkövére, a Szeged Eye-ra, még azt is bepótolhatod, a 33 méter magas, 144 férőhelyes óriáskerék a tervek szerint Vízkeresztig, vagyis január 6-ig továbbra is vár a Napfény Városában. A fényvillamosok és az adventi trolibusz is velünk marad, az óriáskerékhez hasonlóan szintén január 06-ig utazhatunk a kivilágított járművekkel.

IDÉN KEVESEBB VOLT A SZEMÉT A VÁROSBAN SZILVESZTER UTÁN

Makrai Lászlótól azt is megkérdeztük, hogy a szilvesztert követően, mennyi szemetet kellett eltakarítaniuk a belváros utcáiról. Mint megtudtuk, a 2019-es évhez viszonyítva, -amikor még nem volt pandémia és színes programok kavalkádja várta a bulizókat Széchenyi téren-, jóval kevesebb szemét gyűlt össze. Ez köszönhető annak, hogy most rendezvények híján, sokkal kevesebben töltötték a szilveszter éjszakáját a város főterén. A Kárász utca és a Széchenyi tér tengelyén volt így is a legtöbb feladata az SZKHT munkatársainak, a Rakpart azonban kiesett a bulizók célkeresztjéből, így ott a szeméttel sem volt idén probléma.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb