Mindenmás

Megérte? 14 évet kapott két dealer Szegeden

14 év, valamint 8 év 6 hónap szabadságvesztésre ítéltek két dealert Szegeden, akik nagy mennyiségű kábítószert próbáltak meg Szerbiából Ausztriába juttatni. Az egyik fickó korábban már 10 évet kapott Norvégiában is, nagyjából ugyanezért.

SZERBIÁBÓL INDULT A FUVAR, AUSZTRIÁBA MENT VOLNA… DE CSAK VOLNA

Az ügyben a Csongrád Megyei Főügyészség emelt vádat. A nem jogerős ítélet tényállása szerint a külföldön élő magyar férfi 2018-ban társaival kétszer, kereskedési céllal nagy mennyiségű kábítószert akart Szerbiából Ausztriába eljuttatni úgy, hogy azt a társai által vezetett gépjárművekben rejtették el.  A férfi által felügyelt szállítmányokat azonban a magyar illetve a horvát hatóságok felfedezték.

MARIHUÁNA, AMFETAMIN A KOCSIBAN

A férfi 2018 őszén lakhelyéről Magyarországra utazott úgy, hogy gépkocsijában nagyobb mennyiségű marihuána, valamint amfetamin volt elrejtve. A tettenérését követően az elkövető ausztriai otthonában tartott házkutatás során további, szintén nagy mennyiségű marihuánát, és a kábítószer adagolásához szükséges eszközöket foglaltak le.

KORÁBBAN 10 ÉVET KAPOTT NORVÉGIÁBAN, NEM VOLT ELÉG

A kábítószerrel összefüggő bűncselekmény miatt Norvégiában korábban már 10 év szabadságvesztésre ítélt férfi által értékesítésre szánt kábítószer összesített hatóanyag-tartalma a jelentős mennyiség alsó határát meghaladta, annak mintegy hússzorosa, a társával jelen ügyben közösen szállított marihuána esetében annak tízszerese volt.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: investigate this site
'Fel a tetejéhez' gomb