Sport

Grandiózius show nyitja a férfi kézilabda EB-t, jövő csütörtökön start!

Látványos show-műsor nyitja meg jövő csütörtökön a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságot a budapesti MVM Dome-ban. A 2022. január 13-30. közötti kontinensviadal többek között az év végén átadott, 30 milliárdos kormányzati támogatásból felépített, 8200 férőhelyes Pick Arénában fog zajlani.

A jövő csütörtöki nyitómeccs még Budapesten lesz, a Magyarország–Hollandia találkozó előtt egy órával, 19.30-kor kezdődik a torna hivatalos megnyitója az MVM Dome-ban. A speciális effektekkel, látványos audiovizuális elemekkel megtűzdelt program során Vastag Csaba énekli el az Európa-bajnokság hivatalos, Fight című dalát. Vastag Csaba úgy nyilatkozott, hogy a koncertshow-t az online és televíziós közvetítéseknek köszönhetően körülbelül 400 millió ember figyeli majd világszerte.

A magyar–holland összecsapást nagy érdeklődés övezi, így előreláthatólag telt ház előtt rendezik meg a 20 022 ülőhellyel rendelkező MVM Dome-ban.

A hazai – közönségkedvenc Pick Szeged játékosokat is felvonultató – csapat a folytatásban jövő vasárnap 18 órától Portugáliával, majd január 18-án 18 órától Izlanddal találkozik. A középdöntőbe a csoport első két helyezettje jut.

A LEGNAGYOBB DOLOG, AMIT A SZEGEDIEK NYERHETTEK: FELÉPÜLHETETT A PICK ARÉNA

Szűk egy hét van hátra Magyarország történetének egyik legnagyobb sporteseményéig, egyúttal az első, Magyarországon rendezett felnőtt férfi kézilabda-világversenyig, a 2022. január 13-30. között Budapesten, Debrecenben és Szegeden, valamint Szlovákiában – Pozsonyban és Kassán – sorra kerülő férfi kézilabda Európa-bajnokságig. 

Az esemény kapcsán végzett infrastruktúra-fejlesztés révén épült fel Szeged új modern csarnoka, amely az Európa-bajnokság C-csoportjának küzdelmei mellett a Kékek új otthona is lett:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb