Szegedi Arcok

“Köszönjük Hédi” – közösségi kezdeményezéssel köszönik meg Orbán Hedvig munkásságát

“2022. február 15-én, az ország talán legjobb Művelődési házát, már nem Hédi vezeti. Méltatlan lenne a munkásságához, ha bármilyen módon politizálva búcsúztatnánk el őt” – írja a Köszönjük Hédi nevű, újonnan létrehozott Facebook esemény szervezői, akik arra kérik a szegedieket, ha a Szent-Györgyi Albert Agóra környékén járnak, vigyenek egy szál virágot, csokit, egy gyerekrajzot, egy régi fotót, vagy bármilyen kis kedvességet a leköszönő igazgatónak, Orbán Hedvignek.

“Mutasd meg, köszönöd a munkáját és a kitartását!” – buzdít az esemény leírása, amelyben a szervezők határozottan azt kérik a csatlakozóktól, hogy ne politizáljanak. A kezdeményezés mögött Brillmann Zsolt, a szintén szegedi Szájmaszk Készítő Angyalok alapítója áll, aki megkeresésünkre elmondta, egyetlen célja van a megmozdulással: megköszönni az elmúlt 30 évet a közismert szegedi kulturális menedzsernek. “Három évtizede, tinikoromban jártam először a Szézszorszép Gyermekházban, azóta követem a munkásságát” – magyarázta, majd hozzátette, úgy látja, ez a “ház tele van szeretettel”, Orbán Hedvig “minden szegedi otthonává tette az Agórát.”

Az eseményt IDE kattintva találod, ha pedig a Szent-Györgyi Albert Agóra vezetőváltása körüli hercehurcával szeretnél képbe kerülni, ajánljuk az alábbi, korábban íródott cikkeinket:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb