Közélet

Szeged Elvis-imitátorát, Várkonyi Zoltánt indítja Szanyi Tibor pártja az országgyűlési választáson

Várkonyi Zoltánt, Szeged közismert Elvis-imitátorát indítja a Szanyi Tibor nevével fémjelzett ISZOMM (Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom) a Csongrád-Csanád megyei 1-es választókerületben,

  • ahol egyébként a Fidesz szegedi elnöke, Bartók Csaba,
  • és az őszi előválasztáson magabiztosan nyerő Szabó Sándor is indul.

Székely Sándor, az ISZOMM egyik alapítója a párt pénteki, Rolling Stone sörözőben tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, Várkonyi Zoltán bemutatásával már majdnem megvan az induláshoz szükséges 71 főhöz a párt jelöltjeinek száma. A politikus azt mondta, csakis “az ISZOMM jelöltjei a vegytiszta, baloldali jelöltek a politikai palettán”.

KÁDÁR JÁNOS TERVNEK NEVEZTÉK EL A PÁRT VÁLASZTÁSI PROGRAMJÁT

Várkonyi Zoltán az eseményen kifejtette, hogy a párt választási programjában (amelyet Kádár János Tervnek hívnak) leírtak szerint küzdeni fog, hogy mindenki “jólléte” biztosított legyen. “A jólléthez hozzátartozik a minőségi lakáshoz való jog” – fogalmazott a képviselőjelölt. Ennek érdekében a párttal közösen állami bérlakás építési programot fognak elindítani, hogy mindenki szükségletei szerinti magas minőségű ingatlanban élhessen, bárhol az országban.

MAGYARORSZÁG EGYIK LEGISMERTEBB ELVIS-IMITÁTORA SZEGEDI

Várkonyi Zoltán, vagy ahogy 10-ből 9 szegedi ismeri, Elvis a 2000-es évek derekán vette először szájára a Király dalait. Édesanyja unszolására benevezett az egyik tévés tehetségkutató versenyre, ahol az első meghallgatáson a zsűri tátott szájjal figyelte, majd egyikük csak annyit kérdezett: mit keres maga még mindig Magyarországon? – idézi a szegedi énekes karrierjének kezdetét egy korabeli cikkében a Blikk. Zoli egyébként tényleg nem piskóta,

  • az Egyesült Államokban,
  • Monacóban,
  • és Dániában is volt már fellépése,
  • sőt, a Petőfi Csarnokban egy színpadon léphetett fel anno a soul keresztapjával, a legendás James Brown-nal.

Jellegzetes része volt a szegedi utcaképnek az a “sirályszárnyas” Cadillac DeVille kabrió, amellyel éveken át járt-kelt a városban, a fellépőruháit pedig Gérard Depardieu és Sylvester Stallone szabójaként világhírű Béres Imre varrta egy időben.

Fotók: ISZOMM

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ventilatie industriala
'Fel a tetejéhez' gomb