Mindenmás

Mindenki nyugodjon le Szegeden: észak felé haladhat a kóborló fekete nagymacska

Pontosan egy hónap telt el azóta, hogy a rendőrség bejelentette: egy nagy testű macskát láttak Kiskunhalason, az állatról egy biztonsági kamera felvételt is készített. Azóta már látni vélték először Kecskeméten, Ballószögön, majd Szolnok mellett, most pedig a Blikk szerint észak felé vehette az irányt a kóborló nagymacska.

Mint írják, hosszú hetek várakozása után a múlt hétvégén számoltak be újabb észlelésről, a vadállat ezúttal 120 kilométerre az első helyszíntől, Szolnok mellől „jelentkezett”.

A NAGYMACSKA ÁLTAL MEGTETT TÁVOLSÁG TELJESEN REÁLIS

A Blikk rákérdezett Both Zoltánnál, vagyis annál a vadállatbefogónál, akit értesítettek a Szolnok és Újszász közötti észleléskor, hogy a megtett útvonala alapján elképzelhető, hogy a főváros felé vette az irányt a nagymacska? A vadállatbefogó szerint: “ha abból indulunk ki, hogy évekkel ezelőtt a Ferenciek terén is láttak vaddisznót, nemrég pedig a XIII. kerületben futkározott egy vadkan, bármi elképzelhető. Az éhség nagy úr, de alapvetően ezek az állatok nem merészkednek az emberek közelébe” – magyarázta a Blikknek Both Zoltán. Az ismert vadállatbefogó szerint a nagymacska által megtett távolság teljesen reális, a vadonban két nap alatt simán megtesznek ennyit. Mindenesetre az erdő sokkal nagyobb biztonságot jelent számukra, mint a paneldzsungel.

A Blikk egy térképet is készített az állat mozgásáról:

Grafika: Séra Tamás

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb