KikapcsMindenmás

Nincs több kétség: visszatért a fekete párduc, lakott terület közelében videózták le

Újra felbukkant a fekete párduc, ezúttal Szolnok és Újszász között, egy szemtanú vasárnap délután videófelvételt is készített róla – írja a Blikk. A szakemberek és a rendőrök már úton vannak a helyszínre.

Lakott területhez nagyon közel, Szolnok és Újszász között bukkant fel a tavaly év végén Kiskunhalason észlelt (sőt, Szegeden is vaklármát okozó) fekete párduc. Mint a Blikk megtudta, Both Zoltán vadállatbefogónak szóltak az észlelésről ismerősei, akik videófelvételt is küldtek neki az esetről.

A két felvételt IDE kattintva találod.

“EZ NEM EGY KÖVÉR MACSKA, EKKORA ÁLLATOT ÉN SEM LÁTOK GYAKRAN

“Épp most haladtak arra kocsival az ismerőseim. Még én is néztem egy nagyot, pedig ezzel foglalkozom. Ha bárkiben kétely merült volna fel, hogy a most már majdnem egy hónapja Magyarországon kóborló állat vajon csak egy jól meghízott fekete macska vagy egy párduc, ez a 100-150 méterről készült videó kétséget kizáróan bemutatja, hogy az utóbbi. Ez nem egy kövér macska, ekkora állatot én sem gyakran látok” – mondta a portálnak a vadállatbefogó, aki szólt ismerőseinek, hogy azonnal riasszák a 112-t, amit meg is tettek.

EZT VÁLASZOLTA A RENDŐRSÉG

“Az Ön által kérdezett esetről 2022. január 9-én bejelentés érkezett a rendőrségre. A helyszíni nyomok nem támasztják alá nagytestű ragadozó mozgását, de a bejelentés és a rendelkezésre álló felvétel alapján a rendőrség vizsgálja a körülményeket” – írta a rendőrség az újságírói megkeresésre adott válaszában.

SZEGEDEN IS LÁTTÁK, AZTÁN MÉGSEM

“Elvileg a Kiskertek környékén van a puma. Óvatosan a gyerekekkel, meg kutyasétáltatással” – írta a Hattyasiak-Gyálarétiek-Kecskésiek csoportban egy Balázs nevű felhasználó még decemberben, ugyanitt Eszter arról számolt be, Tompaszigeten, a Szúnyog és Pille utcák környékén látták a Holt Tisza felé az állatot. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság kollégái a lakossági bejelentés(eke)t követően kivonultak a helyszínre, hogy mit találtak, az alábbi cikkünkben foglaltuk össze:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb