Sport

Végre lesz időm kipróbálni a síelést – exkluzív interjú Kárász Annával a 2022-es terveiről

Remek évet zárt 2021-ben Kárász Anna, az MVM Szeged Vízisport Egyesület kajakozója. A sportoló a tokiói olimpián fantasztikus teljesítményt nyújtott, hiszen a női kajak négyes 500 méteres versenyszámában Kozák Danutával, Csipes Tamarával és Bodonyi Dórával olimpiai bajnok lett. Elért eredményükért pedig a lányokat idén januárban az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában a 2021-es Év Sportolójának választotta a Magyar Sportújságírók Szövetsége. A díjról és a 2022-es év terveiről Kárász Annával beszélgettünk.

MINDIG JÓLESIK AZ EMBERNEK EGY PLUSZ ELISMERÉS

“Nagyon örültünk a lányokkal a díjnak, mindig jólesik az embernek egy plusz elismerés. Jó érzés visszaemlékezni, vagy megemlékezni a tokiói olimpiáról. Igazán különleges, ha mások is elismerik a munkánkat, éppen ezért nagyon örültünk neki, hogy a sportújságírók megszavaztak minket” – mondta el az Év Sportolója díjjal kapcsolatban Kárász Anna, majd azt is elárulta, 2022-őt, az előző évek feszített tempójú edzései után lazábbra, könnyedebbre tervezi, kicsit lelassít és hagy időt magának a pihenésre, a feltöltődésre.

HOSSZÚ ÉVEK ÓTA ELŐSZÖR EGY KICSIT KI TUDOK ENGEDNI

“Ez a gyakorlatban annyit takar, hogy most mennyiségben is kevesebbet edzek, mint máskor. Egyelőre nem álltunk még vissza a jól megszokott mindennapos dupla edzésre, vagy esetleg többre. Egyáltalán nem érzem magam kimerültnek, csupán arról van szó, hogy hosszú évek után először egy kicsit ki tudok engedni. Jólesik, hogy nincs rajtam az a nyomás, vagy az a hatalmas nagy teher, hogy teljesíteni szeretnék, most ez alól egy kicsit felszabadultam” – avatott be minket terveibe a sportoló.

AZ OLIMPIKON ARRA HASZNÁLJA SZABADIDEJÉT, HOGY ÚJ DOLGOKAT PRÓBÁLJON KI, MINT PÉLDÁUL A SÍELÉS

Kárász Anna arról is mesélt, hogy a pluszban kapott időt kihasználja, hogy több időt töltsön családjával Dunaújvárosban, vagy éppen új dolgokat próbáljon ki, amire eddig nem volt ideje, mint például a síelés.

A HOSSZÚ TÁVÚ CÉLOKAT ILLETŐEN MÉG TÖBB FORGATÓKÖNYVET LÁT A SPORTOLÓ MAGA ELŐTT

Az olimpikont hosszú távú céljairól is kérdeztük, amelyekkel kapcsolatban elárulta, még nagyon sok minden képlékeny, még benne sem fogalmazódott meg kristálytisztán, hogyan látja a jövőjét. “Sokan kérdezték az olimpia óta, hogy mik a hosszú távú terveim. Nem tudok most konkrétumokkal válaszolni erre a kérdésre, nincsen meg a fejemben annyira határozottan az elkövetkezendő néhány év. Több forgatókönyvet látok magam előtt, nem tudnék még egyelőre határozott célokat megnevezni” – árulta el Kárász Anna.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb