Sport

Bodó Ricsi: “a hollandok megbüntették a kihagyásainkat”

Keserű meglepetéssel indult a férfi kézilabda EB, míg a Pick Arénában a szerbek – élükön az öt gólt szerző Pick Szeged játékos Bogdan Radivojeviccsel – lazán tarolták le az ukránokat, a magyar válogatott gigászi csatában kapott ki a hollandoktól a budapesti MVM Dome-ban. A szegediek közül Bánhidi Bence, Mikler Roland és Bodó Richárd is pályán volt tegnap, a mérkőzést a 28 éves balátlövő klasszis értékelte.

Bodó Richárd a második játékrészben igazi vezére volt a csapatnak, távoli bombái rendre utat találtak a holland kapuba. A Pick Szeged játékosa – akárcsak Lékai Máté és Székely Márton – csalódottan elemezte ki a meccs hibáit az Indexnek. 

ENNYI HIBA NEM FÉR BELE, EZEN A SZINTEN

„A második félidő alapján talán a döntetlenre rászolgáltunk volna, de ennyi hiba nem fér bele ezen a szinten. A hollandok megbüntették a kihagyásainkat, így összességében sajnos megérdemelten nyerték meg a találkozót” – nyilatkozta a Pick Szeged 28 éves balátlövője, a 2018-as év magyar férfi kézilabdázója. “Nagyon sajnálom, hogy ilyen rosszul sikerült a bemutatkozásunk, szerettük volna kiszolgálni a lelkes közönséget.”

TÚL SOK VOLT A ONE-MAN-SHOW

Bodó Ricsi kiemelte, rengeteg volt az “egyénieskedés” a csapatban, sokszor mindenki egyedül és gyorsan szerette volna megoldani a helyzeteket, ez pedig kapkodóvá tette a játékot:

“Nem értem, hogy ennek mi volt az oka, hiszen a korábbi sikerek alkalmával éppen az volt a kulcs, hogy igazi csapatként működtünk együtt, ez most a meccs több periódusában is hiányzott.”

VASÁRNAP A PORTUGÁLOK ELLEN SZÉPÍTHETÜNK

Bodó szerint a vasárnapi, portugálok elleni meccsen az lesz a kulcs, hogy a játékosok mennyire tudják függetleníteni magukat a hollandok elleni kudarctól, valamint hogy tiszta lappal és tiszta fejjel vessék bele magukat az újabb küzdelembe. A magyar férfi kézilabda-válogatott második csoportmeccsét vasárnap 18.00 órától vívja majd Portugália ellen, a budapesti MVM Dome-ban.

Fotók: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb